Opinió

Una independència sense els municipalistes?

Fa unes setmanes es va proclamar com alcaldessa a Cambrils Camí Mendoza, la cap de llista d’ERC, fet que aprofito en primer lloc per felicitar. Tot i això, encara que el pacte de govern en temps rècord fos un procediment legal (mai confondre amb legítim) ha creat un cert murmuri entre els cambrilencs; alguns havien confiat en els tres partits que el formen (ERC, CiU i PSC), molts altres no ho van fer, i la resta senzillament no van anar a votar. Aquests dies he escoltat a molts veïns meus que manifesten no voler tornar a les urnes per l’injust que han trobat aquesta aliança donats els resultats obtinguts. Perill doncs senyora alcaldessa! El grau d’abstenció preocupa tant que fins i tot se’n va fer esment en les diferents intervencions a l’acte d’investidura. Sento confessar que fins fa pocs mesos jo era un jove d’aquest núvol; una decisió elàstica segons el moment i la interacció social, a part de l’empenta personal.

En aquest mateix acte d’investidura em va sorprendre quan l’esmentada Alcaldessa es va dirigir als regidors del NMC comentant: “tenim molts punts en comú i podríem treballar força bé junts, però la seva indefinició vers la independència de Catalunya i a la vegada no tenir una estructura de partit superior, no els fan aptes per al meu projecte”. Llavors sembla que per Vostè sigui millor quedar-se amb CiU, el del divorci anunciat per la premsa fa uns dies, el mateix que ha causat tant descontent a la població amb la seva gestió, convertits a l’independentisme a darrera hora. I amb un PSC dividit ideològicament que no us donarà el suport que demaneu al “procés”. També recordo ara que els vots dels partits independentistes a Cambrils sumen tots plegats poc més d’un terç de l’electorat. I així és com Vostè, Sra. Alcaldessa, va concloure aquell dia: “em quedo amb els partits tradicionals”, com si això realment ho volgués la majoria de la població, quan sembla que avui dia resulta tot el contrari.

El Nou Moviment Ciutadà per Cambrils (NMC), sempre ha donat llibertat de vot en qüestions supramunicipals, no és el nostre “target”, hem de solucionar problemes més propers als cambrilencs. Som plurals, representem tant a gent que està a favor de la independència, els que no la volen, com els que encara no han pres posició. Jo sóc un d’aquest últims, dels indecisos (necessito més arguments!), i els hi recordo que al setembre Vostès podrien representar una opció a tenir en compte, malgrat que potser arribaran massa tard, ja que crec que la independència no es pot realitzar a qualsevol preu! Vostès l’han posat molt baix a Cambrils, amb una CiU que llença el procés sobiranista com una bola de fum davant dels principals problemes quotidians dels catalans. Els anomenem? La independència no és la única excusa per governar Cambrils, volem el millor per la ciutat, ser flexibles a les noves realitats, i la participació en polítiques concretes i innovadores que es puguin aplicar en benefici de tots, fet que no veig imposant “partits tradicionals”.

Per acabar, li vull recordar que l’abstenció és elàstica, i al 27-S molts integrants i seguidors de partits municipalistes com el NMC hauran de prendre una decisió; realment creuen Vostès que podran guanyar el suport de molts dels habitants del nostre municipi a les properes eleccions catalanes de la manera que han actuat al nostre municipi?

Jonathan Garcia
Membre de les Joventuts del NMC