Opinió

Cambrils, 24 M i participació

Tots els partits parlen de més transparència, sembla que tothom vulgui més participació. Per altra banda per primer any cap partit envia a casa el seu programa electoral, alguns no en tenen i la majoria ni t’envien un enllaç perquè el consultis. No sé si aquesta és una bona manera per millorar la participació. Per altra banda un partit encapçalat per desconeguts posats des de fora, t’envien a casa la foto del líder suprem i quatre consignes nacionals treu 3 regidors. Una mostra evident que potser moltes persones volen un canvi però ni participació ni noves formes de funcionar.
 
Sigui com sigui penso que l’administració ha de ser més transparent i que els ciutadans han de poder participar més del que ho fan ara. Com fer-ho, que sigui operatiu, amb un cost assumible i democràticament ja és més difícil de decidir.

L’enquesta feta per l’Associació del Molí de la Torre als partits per segon cop, o els documents de compromís que ha recollit l’ANC són bons exemples que es podrien millorar en properes eleccions. Potser fent públics els resultats abans, fins i tot per influir al programa electoral.

Ara, però, ja tenim 21 regidors, i un bon començament per fer un govern més transparent seria que les forces de l'equip de govern que es constitueixi fessin públic el programa, el full de ruta del govern municipal per als propers anys, que han consensuat entre els diferents partits que pactin, per tal que a finals de legislatura partits i electors en puguin fer balanç. Evidentment els partits guanyadors hauria també d’esmentar quins són els punts que portaven que cauen abans de començar a manar, ja sigui per irrealitzables, o per la negociació amb la resta de partits.