Opinió

Avancem pel bon camí

Fa uns dies es presentava a Cambrils l'acord entre ERC Cambrils (@ERCCambrils) i el Moviment AVANCEM (@AVANCEMCambrils) per concórrer plegats a les eleccions municipals del proper 24 de maig. Va ser la visualització de mesos de treball conjunt esmerçat a donar forma a un projecte polític cohesionat i engrescador per Cambrils, que reflecteixi la suma de les parts: la que prové de la tradició del republicanisme independentista i d’esquerres d’ERC, i la socialista, lliurepensadora i sobiranista que representem la gent d’AVANCEM. Creiem, sincerament, que hem assolit l’objectiu i sortim a competir el cicle electoral que s’acosta amb les màximes aspiracions.

Pels neòfits, AVANCEM neix d’una escissió dels anomenats sectors sobiranistes/ crítics del PSC, liderada per Joan Ignasi Elena, davant la intransigència d’una direcció nacional socialista que defensava un immobilisme inassumible i l’aïllament del PSC en la qüestió nacional, amb tancament de files i un discurs monolític.

Paradoxalment AVANCEM, que neix com a escissió d'un projecte estroncat -el de la suma de les diferents corrents del socialisme a Catalunya-, ho fa amb voluntat de sumar, d'ajudar a aglutinar les diferents sensibilitats de l'esquerra nacional en projectes amb prou massa crítica per esdevenir alternativa real de govern. Mai per dividir. Ho fem, alhora, posant per endavant tres premisses irrenunciables : l'emancipació nacional, l'emancipació social i una nova política dins i fora de les organitzacions. L'ADN d'AVANCEM.

Per això, ens complau molt trobar companys de viatge amb qui poder compartir projecte. I encara fa més il·lusió poder trobar a Cambrils, a la nostra ciutat, la sintonia política i personal que hem trobat en els homes i les dones d' Esquerra Republicana. I poder compartir amb ells la visió política de la Cambrils que volem pels propers anys. I, amb sort, pel camí retrobar-nos amb més gent i enfortir encara més aquesta alternativa a l'actual govern municipal CIU-PP-PLIC.

Iniciem amb moltes ganes aquest viatge, que té una primera etapa el 24 de maig a les municipals; la següent, el 27 de setembre a les eleccions més transcendents de l'època democràtica a Catalunya; i la següent l'endemà, amb la construcció d'un país nou, més just i més net també des dels seus ajuntaments. Iniciem el viatge convençuts que AVANCEM pel bon camí.

Acompanya'ns!

Alejandro Garcia Muñoz
(candidat Avancem Cambrils)