Opinió

Vint juliols, Leo

Marcel Blàzquez

President de l'Associació Cultural Revista Cambrils

Van ser uns estius especials, d’aquells que recordes pel moment vital en què t’agafa. Teníem poc més de vint anys, i perquè van ser intensos, iniciadors de moltes coses, personals i col·lectives. Ho vivíem tot amb ànsia i ens il·lusionàvem amb facilitat, segurament amb el punt d’irresponsabilitat, d’ingenuïtat i d’innocència que va convertir alguns desitjos en realitat. Amb la mirada una mica desenfocada, avui, vint anys després, ens veig a tot el grup com si fóssim els protagonistes d’un anunci estiuenc de marca de cervesa, transpirant felicitat instantània quan estàvem tots i totes junts.
Organitzar i protagonitzar activitats festives ens ho feia passar bé. Rèiem molt i potser per això avui encara algunes les seguim fent, més enllà d’objectius idealistes o transcendents.
Cadascú va aportar el que millor dominava i recordo que tu sabies liderar. Eres dels grans i tenies la força d’estirar dels que dubtàvem, dels que érem, som, més indecisos. Et recordo participant en un munt d’activitats, persuasiu i a vegades directe i imprevisible, però reconec que sabies engrescar.
No hi havia Facebook, ni Whatsapp, ni correu electrònic, ni tan sols mòbils... Exercitàvem la comunicació directa i el que ens havíem de dir ens ho dèiem de viva veu. Parlàvem, discrepàvem a vegades, se’n fotíem, xalàvem, una altra vegada rèiem, i aquell juliol de 1994 també vam plorar-te. Però aquest proper setembre seguirem fent la Nit del Foc, la trobada de gegants, hi haurà castells i moltes altres coses on farà vint juliols, Leo, que tu encara hi ets.