Informació general

Cambrils iniciarà el curs 2006-2007 amb tres nous centres educatius

Per Judit PinazoAquests són els terrenys on s'ubicarà el nou IES Vilafortuny, que entrarà en funcionament el proper mes de setembre
Cambrils comptarà a partir del curs 2006-2007 amb tres nous centres d'enseyament públic. Un d'ells és un nou institut, l'IES Vilafortuny, que s'ubicarà a la urbanització Quatre Camins, concretament en els terrenys situats davant de l'actual CEIP Vilafortuny però a l'altra banda del vial del Cavet. El centre es construirà en dues fases. La primera estaria parcialment enllestida el proper mes de setembre i  contemplarà un centre amb només tres línies d'ESO, tot i que el curs vinent s'iniciarà amb dues línies de primer d'ESO i dues línies de segon d'ESO. A partir del segon any s'aniran ampliant els cursos d'una manera progressiva. Tot i que el mes de setembre el centre entrarà en funcionament, només ho farà amb les aules i les oficines d'administració i el mes de gener quedarien enllestides les altres instal·lacions com el gimnàs i les pistes poliesportives. La segona fase contempla la construcció de l'aulari de batxillerat i s'enllestiria en un termini màxim de dos anys. Amb aquesta segona fase finalitzada el centre està previst que ofereixi tres línies d'ESO i dues de batxillerat. El personal de l'equip directiu del nou IES sortirà de centres ja existents, probablement de l'IES Berenguer IV i l'IES Cambrils.
Per Ramón García Mateos, regidor d'Ensenyament "estem en un porcés d'equipaments educatius molt bo i esperem que així segueixi".

Nou CEIP al barri de la Llosa

El proper mes de setembre s'obriran les aules del nou CEIP del barri de la Llosa. Segons Ramón García Mateos "en el ple d'aquest mes, que se celebrarà el 31 de gener, passarem la voluntat de cessió del solar situat al sector 9, a la part superior de la zona també coneguda com la vall d'Aran, on està previst que hi vagi el nou centre". Està previst que el nou centre estigui finalitzat el setembre de l'any 2007; fins aleshores s'utilitzaran aules d'un altre centre per fer-hi classe, que probablement aculli el CEIP Marinada. De moment encara no està definit el nom del nou centre, però segons Ramón García Mateos "el més probable és que es digui CEIP Cambrils II".

Llar d'infants municipal

Per altra banda, el regidor va afirmar que a partir del mes de març es podran començar a realitzar les prematrícules de la llar d'infants que actualment es construeix al costat del col·legi Joan Ardèvol, independentment que la llar d'infants estigui enllestida o no. Es preveu que les obres finalitzin al voltant del mes de maig; de moment, i segons el regidor d'Ensenyament, "actualment ens trobem en el procés de concessió, ja que la idea és que la llar d'infants funcioni sota supervisió municipal". El centre entrarà en funcionament el proper mes de setembre.

Comenta aquest article