Cultura

La Coral Verge del Camí ofereix un concert a l'Ermita amb un programa marcadament nadalenc

Per Marcel Blàzquez

Darrers instants del concert de Nadal de la Coral Verge del Camí, que es va fer ahir al vespre a l'Ermita

L'ermita de la Mare de Déu del Camí va acollir el tradicional concert de la Coral Verge del Camí, que en aquesta edició va oferir un programa marcat per un notable esperit nadalenc. A més de les tradicionals nadales, dues peces van amplificar aquest sentiment de Nadal: per una banda, una selecció de parts del "Messies" de Händel, però també, cal destacar la interpretació de "O holy night, Noël", d'Adolphe Adam, una preciosa nadala que és habitual en programacions nusicals per aquestes festes i que la Coral, per primera vegada, va interpretar en el seu concert nadalenc i que va posar un punt final àlgid al concert.

El concert es va iniciar, com és habitual, amb la participació de la Coral infantil de la Coral Verge del Camí, un cor de xiquets i xiquetes que van oferir una selecció de set nadales, dirigits per Belén Juncosa i on va destacar la darrera de les cançons, "Dolça nit d'aquest Nadal", amb text i música de Daniel Turró.
Les veus masculines i femenines de la Coral Verge del Camí, van oferir després, per separat, dues peces cada grup. Els homes una interpretació més pausada i les dones amb un ritme més enèrgic que va acabar amb un final contundent de la "Cançó de la sabatera", un poema de Miquel Desclot musicat per Josep Vila.

Nadales tradicionals

A la meitat del concert va venir la interpretació de les nadales tradicionals, ara ja amb la formació al complet del cor cambrilenc, per donar pas després a un dels moments intensos del concert, amb l'actuació de la soprano Anna M. Ollet, que acompanyada per Heidrun Bergander al piano, va interpretar una selecció de "cançons amoroses" de compositors com Toldrà, Mestres o Turina. La força de la veu d'Anna M. Ollet va crear un ambient idoni per donar pas a la darrera part del concert, amb la Coral, la soprano com a solista i l'acompanyament del piano. En aquesta part es van anar succeint un una selecció de fragments del "Messies" de Händel, en un diàleg entre parts instrumentals, recitatius i cors, amb l'"Al·leluia" final, amb la màxima intensitat de la interpretació del cor.

El "Panis angelicus" de César Franck i la nadala "O holy night, Noël" d'Adolphe Adam, amb la participació del cor i la soprano, van cloure un concert emotiu musicalment, sota la direcció de Núria Ortoneda. No podia faltar un bis, que en un concert de Nadal, no va ser un altre que una nadala, "El noi de la mare" i a la qual es va afegir cantant, també, el públic que omplia l'ermita.

Finalment, destacar, que els assistents al concert podien fer aportacions econòmiques en col·laboració amb la Marató de TV3, i es van poder recollir 773 euros que es van destinar a aquesta iniciativa solidària.

Comenta aquest article