Cultura

Més de 400 fotografies, 80 obres de pintura i 7 de narrativa marítima participen en els Premis Vila de Cambrils de 2010

Per Raquel Samaniego

Fotografia de tots els guanyadors dels Premis de Pintura, Fotografia i Narrativa Marítima

La Sala de Plens de l'Ajuntament es va omplir d'assistents el passat dissabte per l'entrega dels Premis Vila de Cambrils. Enguany, aquests guardons arribaven a la 30a edició del Premi de Pintura, la 24a edició del Premi de Fotografia i la 3a edició del Premi de Narrativa Marítima 'Josep Lluís Savall'. Cal destacar que hi va haver un total de 77 quadres de pintura rebuts per participar en la categoria de Pintura, més de 400 imatges pel premi de Fotografia, i 7 obres de narrativa marítima. L'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, va voler posar de relleu que gràcies a aquests premis, "Cambrils s'ha convertit en una ciutat referent en l'art, i que demostren que és una ciutat viva, dinàmica i creativa". Les obres escollides de pintura s'exposaran a la Sala Àgora de l'Ajuntament fins el 7 de gener, i les fotografies escollides també s'exposaran a la Sala Àmbits, del Centre Cultural, fins el 8 de gener.

30è Premi de Pintura

L'obra A ciutat, de Natàlia Sanahuges Escoda, de Falset, va ser la que es va emportar el primer premi, dotat amb 3.500 euros. La Natàlia, nascuda el 1973, inicia el seu aprenentatge en el transcurs d’una estada a Barcelona treballant i combinant la feina amb classes de pintura. La seva obra recrea diferents conceptes mitjançant línies i taques ben senzilles, les quals agafen forma i força cromàtica, somiant i traslladant els seus somnis d’aquí cap allà, sabent el que s’ha de fer, sense preveure-ho.

El segon premi va ser per a Marta de Olano Biada, de Barcelona, amb l'obra Paisatge Nevat, dotat amb 2.200 euros. La Marta va fer classes de dibuix i pintura en l’estudi Adelina Gaeta de Barcelona, així com també va assistir al Taller de Pintura Experimental en el “Cente d’Art i Natura de Farrera”, al Curs d’Anàlisis del Llenguatge Pictòric de Barcelona i a un Curs Teòric-Pràctic de la Història de la Pintura del 1.000 al 2.000, a Barcelona. Ha fet vàries exposicions individuals, però sobretot n’ha fet col·lectives.

I finalment, el Premi de Promoció Local, dotat en 1.000 euros, va ser per l'obra Trànsit, d’Ismael Lozano Bosch, de Cambrils. L'Ismael va néixer a Barcelona, tot i que actualment resideix a Cambrils. Va cursar Delineació, disseny industrial i va fer un Cicle Formatiu Superior d’Arts aplicades al mur (pintura) a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona.

24è Premi de Fotografia Vila de Cambrils

En aquesta edició del premi es van presentar més de 400 instantànies. En total s'han adquirit 10 fotografies que passaran a formar part de la fototeca municipal. Les imatges que es van premiar, per un valor de 200 euros cadascuna, van ser: La fuerza del espíritu, de Manuel López Francés, de Villena; Qué pasa?, de Manuel López Puerma, d’Alacant; Queralt, de Vicente Peiró, de Logroño; Pantalán en zig-zag, de Julián Contreras, de Cartagena; Lucha, de Javier Pedro Fernández Ferreras, de Berango; Far, de Jaume Estopà Fontanet, de Flix; Cuenta conmigo, de Yolanda Sánchez-Serrano Gonzalez, de Mijas; Tres risas marroquinas, de Joan Mimó, de Ripollet; Djenne, de José Luís García García, de Màlaga; i El pasajero de la lluvia, de Raul Villalba, de Buenos Aires.

3r Premi de Narrativa Marítima 'Josep Lluís Savall'

En aquesta tercera edició s'han presentat un total de set obres, tot i que finalment el premi se'l va emportar el llibre Ilingas, l'última platja, de Jordi Cortès Rodríguez, dotat en 3.500 euros. El Jordi, nascut a Badalona el 1960, es dedica a l’ensenyament. Ha compaginat des de sempre la seva activitat docent amb la investigació històrica i geogràfica, fruit de la qual ha estat la publicació de llibres i articles de contingut geogràfic que han tractat diferents punts del territori català.  Ha publicat diferents assajos i també contes, com per exemple L’enderroc, Na Margarida de Pals, Camins de mala petja, Comiat amb boira o Patètic.  S’han editat les seves novel·les juvenils: Les veus de la Roca Roja, Premi ciutat d’Olot 2008 i L’enigma de Stromboli, Premi Columna jove 2009. Cal destacar que el jurat va fer una menció especial de l'obra Memòries d'un vell cuiner d'ultramar.

Comenta aquest article