Informació general

El Jutjat de Pau de Cambrils és guardonat amb una menció honorífica per l'Administració de Justícia de Catalunya

Per Raquel Samaniego

Goretti Trilla, Joan Pedrell substitut del jutge de Pau, Àngel Díaz i Artur Palau, ahir durant l'entrega dels Premis Justícia 2010
Goretti Trilla, Joan Pedrell substitut del jutge de Pau, Àngel Díaz i Artur Palau, ahir durant l'entrega dels Premis Justícia 2010 | Cedida

El Jutjat de Pau de Cambrils va rebre ahir una menció honorífica per part de l'Administració de Justícia de Catalunya durant el transcurs de l'acte de lliurament dels Premis Justícia de Catalunya, celebrat ahir a la nit a la Sala Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Aquesta menció, juntament amb Cambrils, la va rebre el Jutjat de Pau de Lloret de Mar, totes dues per la seva capacitat organitzativa i de tramitació d'assumptes. En el cas de la nostra localitat, dependent del partit judicial de Reus, "ha tramitat amb celeritat i eficiència els expedients de judicis de faltes, cosa que ha permès la celebració durant l'any 2009 de 80 judicis de faltes, per damunt de l'activitat ordinària d'altres jutjats de pau". El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya continuava dient: "El treball desenvolupat en aquest Jutjat pel titular, l'Il·lustre senyor Àngel Díaz Manso, i pels quatre funcionaris que integren la seva plantilla, demostren una capacitat organitzativa i de tramitació d'assumptes que el fan mereixedor d'aquesta distinció".

Les persones que, juntament amb Àngel Díaz, formen part del Jutjat de Pau són: Artur Palau com a secretari, Goretti Trilla a la secció civil, M. Àngels Barrebeig amb les llistes civils i Carme Lladó com a auxiliar. El mateix Palau esclaria que hi havia hagut "una lectura equivocada de l'estadística", ja que al 2009 van entrar al Jutjat de Pau un total de 80 judicis de faltes, però en realitat van acabar 110, algunes d'elles pendents de l'any anterior. Tant Díaz com Palau es mostraven "molt orgullosos" per aquesta distinció que els ha atorgat la Generalitat, i demostra "la polivalència dels treballadors i la gran harmonia que hi ha".

Les altres distincions

Enguany el Premi Justícia es va concedir a M. Eugènia Alegret, per la seva trajectòria professional com a magistrada de l'Audiència Provincial de Barcelona i molt especialment per la seva dedicació i implicació en diverses iniciatives que han comportat una millora efectiva dels serveis que presta l'Administració de Justícia a Catalunya. La medalla d'honor s'atorgava, de manera conjunta, a Joan Egea i Fernández i a Josep Ferrer i Riba, per la seva perllongada trajectòria professional dedicada a l'estudi i al desenvolupament del dret civil català i, significativament, pel seu compromís en la divulgació d'aquest dret per consolidar-ne l'aplicació entre els operadors jurídics catalans.

Finalment, conjuntament amb els Jutjats de Cambrils i de Lloret de Mar, es van fer mencions especials a la Vocalia de Selecció del Consell General del Poder Judicial, per l'impuls donat a la convocatòria de processos selectius per a la categoria de magistrat entre juristes de reconeguda competència. La segona menció es va atorgar a Luis del Castillo Aragón, per la seva trajectòria professional com a advocat penalista i per la seva labor en la defensa del Col·legi d'Advocats Penal Internacional.

 


El jutge, Àngel Díaz, i el secretari, Artur Palau, davant les portes del Jutjat de Pau de Cambrils

 

Comenta aquest article