Informació general

L'equip de govern desestima les al·legacions presentades a les ordenances fiscals per al 2011

Per Raquel Samaniego

Aspecte de la sala de plens, ahir al vespre

L'equip de govern no ha acceptat cap de les al·legacions a les ordenances fiscals per al 2011 que han fet els grups municipals de CiU i la PLIC, així com la Fecam i l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda. Segons considerava l'alcalde, Robert Benaiges, ahir durant el ple, "la proposta de la pujada d'impostos i taxes era prudent, ja que s'ha aplicat l'IPC". D'altra banda, apuntava que entenia "que la majoria d'al·legacions s'han fet amb la bona voluntat, però la situació de l'Ajuntament és la que és i crec que la proposta és la correcta".
 
El portaveu de la PLIC, Xavier Martí, va ser un dels de l'oposició que es va mostrar més contrari a aquesta decisió, doncs ells havien efectuat dues al·legacions per tal d'afavorir alguns sectors. Primer demanaven la reducció del preu de les taxes, punt que l'alcalde va qualificar d'inviable perquè és el preu que surt d'un estudi de costos, és a dir, és el preu que val el servei que es demana. D'altra banda, en segon lloc, la PLIC va presentar també una al·legació per a què l'Ajuntament bonifiqués amb un 50% les persones que volguessin obrir nous establiments, "per tal d'impulsar la creació de noves empreses", i també la bonificació per les empreses que contractessin treballadors, dues esmenes que també han estat desestimades. Martí assegurava que "aquestes bonificacions no afectarien a les arques municipals i serien molt positives per a la població". D'altra banda, instava de nou a Benaiges a escoltar noves propostes, ja que en aquest ple el govern s'ha quedat en minoria.

Les al·legacions de CiU


CiU va presentar també al·legacions demanant excepcions temporals a les empreses per desenvolupar la seva activitat, "ja que en època de crisi s'hauria de fer el possible per ajudar al teixit empresarial"; també demanava bonificacions per les famílies monoparentals, sempre depenent de la renda que tinguessin i, entre d'altres, també una altra bonificació en l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys en les transmissions, ja que com deia Dalmau, "hi ha moltes poblacions que estan exempts i entenem que la població de Catalunya ja paga prou per l'impost de successions, i pensem que aquesta era una despesa que podria ser assumible per l'Ajuntament". Benaiges va afirmar que algunes de les al·legacions presentades per CiU eren interessants d'estudiar, però que no havien pogut acceptar-ne cap perquè "amb els futurs ingressos del 2011, que són els impostos, s'han de cobrir les necessitats de despeses en relació als serveis que dóna l'Ajuntament"

Per altra banda, Francesc Garriga, en nom del PP, assegurava que havien vist totes les al·legacions presentades i que no entenien com no "s'havia acceptat ni una sola". Per això, el Partit Popular s'abstenia de votar a favor o en contra les ordenances fiscals pel 2011, i cal recordar que ho van fer favorablement en la primera aprovació al ple extraordinari del mes d'octubre.

Comenta aquest article