Informació general

CiU demana a l'equip de govern que "no enganyi a la ciutadania en temes econòmics"

Per Berta Ruiz

Un moment de la roda de premsa de CiU, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Lluïsa Rom, Mercè Dalmau i Jesús Nogués

El grup de CiU va oferir una roda de premsa ahir al matí per puntualitzar diverses qüestions econòmiques relacionades amb el ple extraordinari del passat dijous, on es van aprovar els pressupostos pel 2011. A la roda de premsa hi van ser presents els tres regidors de CiU, Mercè Dalmau, Lluïsa Rom i Jesús Nogués.

Els pressupostos estan "inflats" en uns 7,4 milions d'euros

En primer lloc, Dalmau va ser contundent i va demanar a l'equip de govern que "no enganyi a la ciutadania en temes econòmics", en relació a les xifres aprovades en el darrer ple de pressupostos. Segons va dir Dalmau, "des de CiU ja vam votar en contra d'aquest pressupost pel 2011, perquè entenem que els ingressos que estan pressupostats estan per sobre del que serà la realitat". La regidora de CiU, va apuntar que els pressupostos aprovats "estan inflats en uns 7,4 milions d'euros. Hem comptabilitzat que hi ha una previsió d'ingressos excessiva quant a taxes i impostos, la qual està comptabilitzada en 2,4 milions d'euros. Per altra banda, la part més gruixuda, que són els diners que l'Estat aporta al municipi també estan pressupostats en un excés de 3 milions d'euros, i no podem oblidar els gairebé 2 milions d'euros que estan previstos d'ingressar amb la venda de terrenys". En aquest punt, Dalmau va manifestar que en els darrers dos anys ja ha quedat deserta aquesta subhasta, "tal com està la situació econòmica i preveiem que l'any vinent no hi hagi cap canvi". Així doncs, des de CiU critiquen que els 41 milions d'euros de pressupost de l'Ajuntament estan "inflats" per sobre de 7,4 milions d'euros en els ingressos. Per contra, tal com va dir Mercè Dalmau, "les despeses si seran efectives i després ens trobarem que tancarem l’any amb un resultat negatiu".

Segons CiU, s'han utilitzat 4 milions d'euros de la pòlissa de la crèdit, mentre que el govern diu que està a zero

Per altra banda, des de CiU també van voler puntualitzar una altra qüestió econòmica que es va debatre en el passat ple extraordinari. Dalmau va referir-se a la pòlissa de crèdit per valor de 10,5 milions d'euros que l'Ajuntament té constituïda per un any. Segons la regidora de CiU, "quan aquesta es va aprovar, l'argument era que s'aprovava per seguretat, però que no s'hauria d'utilitzar". Tot i que des de l'equip de govern es va insistir, en el darrer ple de pressupostos, que aquesta pòlissa està a zero i que no s'ha utilitzat ni un euro, des de CiU es va tornar a insistir ahir, que ja s'han utilitzat 4 milions d'euros a data de la setmana passada. En aquest sentit, Dalmau va puntualitzar: "que quedi clar que la pòlissa està utilitzada a 4 milions d’euros". Segons va explicar la regidora de CiU, "el que es diu des de l'equip de govern és el següent: sí, tenim una pòlissa de 4 milions d'euros, però com dels fons de l'Ajuntament tenim uns altres 4 milions d'euros que estan en un compte, doncs si els traiem d'un costat i els posem en l'altre el resultat és +4 -4, igual a zero. Això no és així. No tenim la pòlissa de crèdit amb 0 euros utilitzats, la tenim en 4 milions d'euros utilitzats, a data de finals de novembre quan els grans ingressos de l'Ajuntament per taxes i impostos ja s'han ingressat". Finalment, des de CiU van afegir que actualment el deute de l'Ajuntament està en 43 milions d'euros, als quals s'hi han de sumar els 4 milions d'euros utilitzats de la pòlissa de crèdit.

Comenta aquest article