Informació general

Joan Carles Massagué, nou president de l'Associació de Veïns El Portal: "Nosaltres el que no volíem és que el Barri Antic fos un gueto"

Per Berta Ruiz

Joan Carles Massagué és el nou president de l'Associació de Veïns El Portal

Joan Carles Massagué és el nou president de l'Associació de Veïns El Portal i pren el relleu de l'anterior president, Eleuteri Piñol, el qual portava uns deu anys al capdavant de la junta veïnal. El passat 11 de novembre se celebrava l'assemblea general en la qual Massagué era escollit com a nou president, després d'uns 12 anys sent membre de la junta. Juntament amb Joan Carles Massagué completen la junta de l'associació de veïns: Montse Cros com a secretària, Olga Giménez com a tresorera i Ignasi Martí i Anna Maria Miralles com a vocals. Tots quatre repeteixen en els seus respectius càrrecs. El recent nou president del Barri Antic ha volgut explicar a Revista Cambrils Diari Digital quins són els objectius de futur d'aquesta nova junta, així com els nombrosos canvis que ha experimentat el barri en els darrers anys.

Enllestir les dues grans obres del barri i treballar en diferents millores

Segons ha explicat Joan Carles Massagué, el primer objectiu és acabar les dues obres que ara s'han iniciat, que són la Torre del Llimó i el Forn del Tallero. Un altre objectiu, tot i que aquest queda una mica més llunyà, és la recuperació de la muralla. A banda, tal com ha comentat Massagué, des de l'associació se segueix treballant en totes aquelles petites millores pel barri, com el soterrament de la línia telefònica o l'actuació més immediata que consistirà en gravar el paviment d'alguns carrers que actualment rellisca quan plou. És el cas de la plaça d'Espanya, del carrer de Borràs, del carrer de l'Hospital o del carrer de Gimbernat. "Per evitar que la gent rellisqui hem buscat un sistema a base d'àcid que evitarà relliscades".

Revitalització del barri: "És una perla que tenim i que hem de cuidar"

En els darrers anys, el Barri Antic ha experimentat una gran revitalització, no només pels canvis estètics i urbanístics en els seus carrers sinó per un major impuls des de l'àmbit comercial i social. Des de l'associació de veïns valoren molt positivament aquesta revifada. "Nosaltres el que no volíem és que el barri fos un gueto. Realment, ara el barri està preciós, tot i que sempre hi ha coses a discutir quant a gustos. Crec que hi ha una molt bona connexió amb l'Ajuntament, ens entenem prou bé i els que ara estan manant ens han fet costat. Però, el barri també s'ha refet perquè va ser el particular el primer que hi va posar la banya i darrere va venir l'administració i després va arribar la Llei de Barris. Entre els tres factors hem aconseguit que el barri es revitalitzi. De fet, el barri ja tenia el comerç tradicional i el que s'ha fet ha estat millorar-lo i augmentar-lo. Evidentment, sempre hi ha algú que plega perquè és jubila, però sempre hi ha algú darrere que s'espera per obrir un comerç. Avui en dia el Barri Antic de Cambrils és una perla que tenim i que hem de cuidar".

Un càrrec amb "data de caducitat"

Tot i assumir el nou càrrec de president de l'associació de veïns El Portal, Joan Carles Massagué ha manifestat que ho fa amb "data límit de caducitat", ja que després de més de deu anys dins de l'associació creu que s'ha de produir un relleu. "Quan vam entrar, la nostra idea era posar el barri al dia i que es fessin les obres necessàries per a la seva adequació, cosa que s'ha fet. Creiem que ja hem fet la nostra feina i que hi hauria d'haver un relleu, però el problema, com passa a totes les associacions, és que no trobem gent". Segons ha dit, ara molta gent jove està escollint el barri per viure-hi i per tant, són aquests els que hauran d'agafar les regnes de l'associació veïnal en un futur. Segons ha dit Massagué, "jo ara intentaré fer aquest paper el millor que pugui, però aquesta figura no ha de ser eterna perquè jo ja estic cansat a l'igual que la resta dels membres de la junta, que porten molts anys". El nou president de l'Associació de Veïns El Portal espera deixar el càrrec un cop s'enllesteixin les dues grans obres que ara estan en marxa al barri: la Torre del Llimó i el Forn del Tallero.

Comenta aquest article