Informació general

Oriol Pujol (CiU): "Hem de governar o sinó el país se n'anirà a fer punyetes"

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la intervenció d'Oriol Pujol, ahir, en el decurs del dinar de CiU a Cambrils

Oriol Pujol, el número sis de la candidatura de CiU per la demarcació de Barcelona, va ser present ahir a Cambrils en un acte de campanya que va aplegar 150 persones en un dinar al restaurant El Retiro. Al dinar també hi van ser presents el cap de llista de CiU per Tarragona, Josep Poblet, a part d'altres candidats i representants institucionals de CiU.
D'entrada, el missatge d'Oriol Pujol va ser de prudència i de tocar de peus a terra, "detecto massa eufòria i no ens hem de refiar. Hem de mobilitzar el vot cap a CiU per no haver d'estar condicionats a cap altre força política". Després d'aquestes al·lusions a les previsions de les enquestes el candidat barceloní va fer una crítica a la campanya electoral titllant-la de frívola, "hi ha hagut videojocs, insults, orgasmes que han donat un to massa frívol", va dir.
Pujol va fer una anàlisi de la situació de Catalunya dient que "en aquests darrers set anys s'ha perdut aquell punt d'orgull i d'autoestima que teníem. Estem travessant una crisi anímica". Oriol Pujol també es va referir a una frase pronunciada pel seu pare, el president Pujol, en una reunió de l'executiva de CiU i que més tard Josep Antoni Duran i Lleida va repetir en roda de premsa, "hem de governar o sinó el país se n'anirà a fer punyetes". Oriol Pujol va acabar la seva intervenció demanant el vot així com la participació activa de la gent en busca del vot per CiU, "no voteu per CiU, feu-ho pel país".

Josep Poblet, "volem un canvi de país i d'actitud"

Abans de la intervenció d'Oriol Pujol, que va arribar a les postres del dinar, va ser el candidat per la demarcació de Tarragona, Josep Poblet, qui es va dirigir als assistents amb una introducció força clara, "fem aquest dinar perquè ens ajudi a guanyar les eleccions", tot matisant que les eleccions es fan "perquè el país vagi millor. A CiU construïm un projecte de futur i volem un canvi de país i d'actitud, més que un canvi de govern i això ho farem nosaltres i no ningú de fora".
Dins l'àmbit territorial, Poblet va explicar que fins el 2003 el pressupost de la Generalitat es repartia a parts iguals entre l'àrea metropolitana i la resta del país i que amb el govern tripartit s'ha decantat en un 70% per a l'àrea metropolitana i un 30% per a la resta. Josep Poblet també va fer un repàs de les diferents infraestructures viàries de la demarcació que pateixen un endarreriment i , en alguns casos, com l'A-27, una rescissió de les obres que ja s'havien iniciat.
Finalment, també va critica l'emissió de deute públic de la Generalitat, al que va qualificar de més car del món, i que s'ha fet per a "pagar els sous dels funcionaris i la factura de la llum".

Comenta aquest article