Informació general

La il·luminació nadalenca als carrers de Cambrils, a punt

Per Raquel Samaniego

Detall nadalenc instal·lat al carrer de Sant Plàcid

Des de la setmana passada, la brigada municipal es troba treballant en la col·locació de la il·luminació de Nadal pels carrers de Cambrils. Durant aquests dies acabaran d'instal·lar els primers detalls nadalencs, i serà la setmana vinent quan es posarà en marxa la col·locació dels motius dels carrers comercials de Cambrils. Cal destacar que aquest serà el quart any consecutiu que hi ha un acord entre la regidoria de Promoció de Ciutat i el Pla de Dinamització Comercial Cambrils Obert per il·luminar conjuntament diferents carrers del municipi. Tot plegat té un pressupost d'uns 30.000 euros.

Una vegada tot instal·lat, serà durant la festivitat de la Immaculada quan s'encenguin totes les llums del municipi. Des de feia anys, l'encesa pública de la il·luminació nadalenca es feia des de les portes de l'Ajuntament, però a causa de les obres del pàrquing de la plaça, aquest acte s'haurà de traslladar al portal del carrer Major.

Participació dels botiguers en les despeses

El regidor de Serveis, Joan Mas, va indicar que existeixen tres tipus d'enllumenat. Per una banda, el que instal·la la brigada municipal i que és propietat de l'Ajuntament, amb detalls a vies com
el passeig de la Salle, a l'avinguda de Vilafortuny, al carrer de Robert Gerhard, al passeig de l'Estació i a barris com Nou Cambrils, Parellada, l'Eixample Platja, etc.; d'altra banda, s'instal·la també el que l'Ajuntament contracta anualment a una empresa externa, i que es col·loca a carrers com el de Sant Plàcid, Creus, Hospital, raval de Gràcia, rambla de Jaume I, passeig marítim, etc.; per últim, i com també remarcava el regidor de Promoció de Ciutat, Oliver Klein, s'instal·la l'enllumenat  que el consistori pacta amb els comerciants per tal d'il·luminar més aquelles zones que són més comercials, com poden ser els carrers perpendiculars a la rambla de Jaume I, la plaça de Mossèn Batalla i els carrers de Pere III i de Francesc Pérez Dolç, aquests dos últims a la vila, entre d'altres. "Les botigues que participen en aquesta campanya s'encarreguen del lloguer dels motius nadalencs i del cost de la seva instal·lació, tot i que finalment l'Ajuntament els atorga una subvenció", manifestava finalment Joan Mas.

Comenta aquest article