Informació general

Sabaté (PSC) insta a Poblet (CiU) a que digui si pactarà amb el PP a la Generalitat com ho fa a la Diputació

Per Raquel Samaniego

La regidora Anna Peláez, el candidat Xavier Sabaté, el candidat de la JSC David González i l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, el divendres a la seu del PSC

En el primer acte de campanya, Xavier Sabaté, el candidat del PSC al Parlament per Tarragona, va instar al candidat de CiU, Josep Poblet, a manifestar-se obertament sobre si pensa governar conjuntament amb el PP a la Generalitat com ja fa ell a la Diputació de Tarragona. En aquest sentit, Sabaté deia que "els tarragonins tenim dret a saber si CiU governarà amb un PP que no para de posar pals a les rodes al nostre desenvolupament autonòmic i d’impugnar les lleis que aprova el Parlament de Catalunya”.
 
Xavier Sabaté va subratllar que els socialistes van voler dedicar el primer dia de campanya a allò que per ells "és més prioritari: la lluita contra la crisi i la generació de nous llocs de treball". Per això, Sabaté va ser el passat divendres a Cambrils per explicar les seves propostes en matèria laboral. Proposen, segons deia, "un pacte per l’ocupació al Camp de Tarragona que faci possible crear 16.000 nous llocs de treball a les nostres comarques en els propers quatre anys en els nous sectors productius: sector agroalimentari, logística, economia verda i sector serveis”.

Segons Sabaté, “volem posar l’èmfasi en la formació permanent com un dels eixos que ens han de facilitar la sortida de la crisi. Ara bé, mentre nosaltres expliquem quines són les nostres propostes veiem com el senyor Poblet continua instal·lat en el silenci. Que pensa fer per dinamitzar la nostra economia i generar així nous llocs de treball? encara esperem conèixer alguna idea seva al voltant d’aquesta qüestió”.


La regidora Anna Peláez aposta per la inversió en formació

El candidat va visitar la nova Casa d'Oficis de Cambrils, un dels centres que impulsa la Generalitat per formar als joves estudiants sense treball i sense estudis. Juntament amb la regidora cambrilenca Anna Peláez, que figura a la quinzena posició a la llista per Tarragona, van voler posar de relleu la seva política en matèria d'ocupació i de treball en aquests últims anys que porten al govern. En aquest sentit, Peláez va incidir en la inversió que ha fet la Generalitat de 5,2 milions d'euros en la creació de llocs de treball i en formació, com són les darreres edicions de les Escoles Taller, que al llarg de vuit anys han format i han donat treball a més d'un centenar de joves d'entre 16 i 25 anys. D'altra banda, apuntava que enguany també han aconseguit 54 plans d'ocupació per gent que es trobava a l'atur, i entre d'altres aspectes, també la creació de l'Oficina del SOC de Cambrils per descentralitzar els serveis de Reus.

Comenta aquest article