Informació general

Rafa Luna, candidat del PP al Parlament: "L'aiatol·là Khomeini que té aquí el PSC, que és l'alcalde d'aquest poble, hauria de contindre's molt la llengua"

Per Berta Ruiz

Rafa Luna davant de la Cooperativa, ahir al matí

Aquesta mitjanit s'ha encetat la campanya electoral que el proper 28 de novembre portarà els catalans i les catalanes a tenir una cita amb les urnes en les eleccions al Parlament de Catalunya. Unes poques hores abans, el candidat del PP per Tarragona –Rafa Luna– visitava Cambrils, acompanyat de la regidora popular cambrilenca i número deu de la llista tarragonina –Carme Cros– i d'altres representants de l'agrupació del PP de Cambrils com el regidor Francesc Garriga, el president de les Noves Generacions –Andrea Montemezzani– i David Chatelain. A mig matí, Luna va visitar el Mercat Municipal de la Vila, així com diferents establiments comercials de la zona on va repartir material informatiu del programa electoral del PP. Posteriorment, el candidat popular per Tarragona visitava la seu de la Revista Cambrils, on va voler fer balanç de la precampanya electoral, de l'inici de la campanya, del missatge que el PP vol fer arribar a la ciutadania i de quins podrien ser els futurs pactes electorals que configuraran el nou govern de Catalunya.

"Es viuen dos móns diferents: un món virtual en el que sembla que els grans debats de Catalunya siguin les consultes sobiranistes o la independència. Però quan parles amb la gent veus que el primer tema que preocupa és l'atur"

Rafa Luna va voler fer un balanç de la precampanya electoral del seu partit, que des del mes d'agost ha realitzat uns 200 actes. De totes les trobades establertes amb entitats, empresaris, cambres de comerç, sindicats i col·lectius tant socials, religiosos com esportius, Luna va destacar que, "veig que es viuen dos móns diferents: un món virtual en el que sembla que els grans debats de Catalunya siguin les consultes sobiranistes, la independència, les vegueries, la reforma de l'Estatut, i si això fos poc, també els toros. Però quan vas a parlar amb la gent i els col·lectius veus que el primer tema que preocupa és l'atur". Segons va dir Luna, actualment hi ha 1.400.000 de catalans que viuen al llindar de la pobresa, una xifra que, "curiosament és la mateixa que el nombre de llocs de treball que nosaltres vam crear quan teníem responsabilitat de govern a Catalunya". També va apuntar que unes 250.000 famílies "no reben ni un euro"; que el 40% dels aturats "no reben cap subsidi"; que "la gent vol uns contractes de qualitat i no uns contractes brossa que per 400 euros mensuals es compren els vots dels "Ni-ni' i que la "gent sent una gran desafecció vers els polítics" i en set anys, "el senyor Montilla no ha fet res per solucionar-ho".

"Volem una immigració, ordenada, regulada i integrada. Fent contractacions en origen"

Després de l'atur, els altres grans problemes que preocupen la ciutadania, segons va dir Rafa Luna, són l'economia, la immigració i la inseguretat ciutadana. En matèria econòmica, Luna va referir-se a les petites i mitjanes empreses que han de baixar les persianes dels seus negocis. "No tenen crèdits per potenciar la seva activitat, se'ls incrementa l'IVA, parlen de problemes de burocràcia, a més de la inseguretat ciutadana que pateixen en els seus comerços". En relació al tema de la immigració, el candidat popular va deixar ben clar que des del PP es vol una "immigració ordenada, regulada i integrada. Volem que es facin les contractacions "en origen" per a que vinguin a treballar aquí i quan s'acabi la feina que tornin al seu país. Estem en una crisi molt profunda i greu a Catalunya mai vista, i per tant, als immigrants sense papers els acompanyem fins al seu país, i quan es recuperi l'economia, els contractem en origen".

"Volem transmetre confiança. Volem que Catalunyasigui, tal com diu el seu himne, rica i plena"

En aquesta campanya el PP vol transmetre un missatge de "confiança", tal com va manifestar ahir Rafa Luna. "Volem fer arribar un missatge que les coses poden canviar. Volem que Catalunya sigui, tal com diu el seu himne, rica i plena". En aquest sentit, Luna va dir, "la Catalunya rica i plena no es fa amb ambaixades ni tenint un govern sobredimensionat amb conselleries i un munt d'assessories. Volem un govern que governi, i que Catalunya torni a ser el model d'Espanya i del món. Una Catalunya emprenedora, que creï riquesa, creï llocs de treball, que sigui un atractiu per a que la gent pugui venir  a treballar i a fer turisme. Recuperar que Catalunya torni a ser un motor viu".

"A aquest govern només se li pot donar 'porta'. El senyor Montilla ha estat esclavitzat amb el nacionalisme més ranci d'ERC i l'esquerra més rància d'ICV"

Repassant l'acció de govern a la demarcació de Tarragona, Luna va insistir que "el govern del tripartit només s'ha dedicat a fer plans: pla de l'habitatge, pla de joventut.. Estem tota la vida fent plans i ara ja hauríem de fer plans, perquè hi ha plans que no s'han executat". Segons va comentar el candidat popular, en els darrers anys, "el que s'ha fet és que Tarragona vagi perdent la seva pròpia identitat". Per reafirmar les seves paraules, Luna va dir que actualment el port de Tarragona és un apèndix del de Barcelona o que l'aeroport de Reus ha perdut pes en favor de l'aeroport del Prat. "Hem anat perdent identitat de territori, perdent infraestructures de comunicació i mobilitat, perdent una identitat pròpia envers el centralisme de Barcelona. Hi ha obres que estan demanades 25.000 vegades, com per exemple el desdoblament de la carretera de Misericòrdia". Luna va definir l'acció de govern del tripartit com una "locura", i va dir que: "a aquest govern només se li pot donar porta. Que el senyor Montilla no vingui a dir que no pactarà amb els independents quan ha estat pactant amb ells 7 anys. No ha exercit com a president de la Generalitat, no ha tingut lideratge. Ha estat esclavitzat amb el nacionalisme més ranci d'ERC i l'esquerra més rància d'ICV".

"No volem cap pacte que estigui lligat a aventures d'independència. Penso que Catalunya camina cap a un pacte CiU-ERC. Ens passarem tot el dia posant-nos la barretina, que a mi m'encanta, però jo i el meu partit sempre ens posem la barretina per damunt dels ulls i no més a baix, perquè sinó no et deixa veure""

El candidat del PP per Tarragona també va voler llençar un missatge a la ciutadania sobre els possibles pactes electorals que es podrien donar després del 28-N. Luna va insistir que: "no volem cap pacte que estigui lligat a aventures d'independència de sobirania i no estem disposats a pactar amb el PSC després del desastre que ha fet a Catalunya. El PP donarà suport a aquelles polítiques que tinguin a veure amb la realitat que està vivint el país. Si CiU segueix el camí que porta, a nosaltres no ens trobarà. Penso que Catalunya camina cap a un pacte CiU-ERC. Ens passarem tot el dia posant-nos la barretina, que a mi m'encanta, però jo i el meu partit sempre ens posem la barretina per damunt dels ulls i no més a baix, perquè sinó no et deixa veure". En aquest punt, Luna va avançar que no descartaria un pacte de "gestió econòmica" amb CiU, però "si ells volen seguir amb el missatge independentista, jo els hi dic que no".

"Tots els que se sentin catalanistes, liberals, demòcrates, cristians i de dretes i que no vulguin ni independència ni sobirania, tenen un lloc a les nostres files"

Rafa Luna també va dir, "demano a la gent que faci un vot útil. El PP començarà a canviar Catalunya, però també començarà a canviar Espanya a partir del dia 28-N. Tots els que se sentin catalanistes, liberals, demòcrates, cristians i de dretes i que no vulguin ni independència ni sobirania, tenen un lloc a les nostres files". Pel que fa a expectatives electorals, el candidat popular va manifestar que la seva formació creixerà. A nivell tarragoní, l'objectiu del PP es arribar als tres representants.

Crítiques a l'alcalde Robert Benaiges: "L'aiatol·là Khomeini que té aquí el PSC, que és l'alcalde d'aquest poble, hauria de contindre's molt la llengua"

El número u del PP per Tarragona va adreçar unes crítiques a l'alcalde de Cambrils, així com al cap de llista del PSC per Tarragona, Xavier Sabaté. Pel que fa a Benaiges, en referència als dos articles d'opinió publicats recentment en premsa, un dels quals es pot veure a l'apartat d'opinió de Revista Cambrils Diari Digital, va dir: "l'aiatol·là Khomeini que el PSC té aquí, que és l'alcalde d'aquest poble, hauria de contindre's molt i molt la llengua, jugar al joc democràtic amb molta netedat política i que les perles que se les guardi. Pot ser que obri alguna ostra i es trobi que a dins està podrida". De Xavier Sabaté va dir que és un "estratega" i que "la garantia que el PSC no guanyarà a Tarragona és portar a Xavier Sabaté com a cap de llista. No ha guanyat mai a les eleccions que s'ha presentat".

Rafa Luna al Mercat Municipal de la Vila, acompanyat dels representants del PP local

Comenta aquest article