Societat

Rècord d’assistència a l’Homenatge a la Vellesa d’enguany

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte del pavelló durant el dinar de l’Homenatge a la Vellesa. El dinar va ser servit per més de 100 col·laboradors

L’Homenatge a la Vellesa d’enguany ha batut tots els rècords d’assitència. Enguany, l’Associació d’Antics Alumnes La Salle, l’entitat organitzadora, ha servit més de 900 dinars que s’han repartit entre els homenatjats, els acompanyants i les autoritats presents a la festa. Aquest increment tan notable de la participació respecte a l’any anterior ha arribat a omplir les places que l’organització havia disposat dins el Palau Municipal d’Esports i fa que es plantegi la necessitat de trobar una nova seu que aculli les futures edicions de l’Homenatge a la Vellesa. El president de l’AAA La Salle, Josep M. Crusells, considera que fent algun reajustament en la distribució de les taules, el Palau d’Esports pot acollir l’Homenatge un parell d’anys més, “ara bé, si segueix havent-hi l’increment que hem tingut enguany d’aquí a un parell d’anys ja no hi cabrem. El futur passa per disposar d’alguna sala polivalent suficientment gran com per acollir la festa”, va manifestar. Enguany, a més, també hi ha hagut problemes d’espai a l’església parroquial de Santa Maria on molta gent es va haver de quedar dreta sense poder disposar de seient.

Dinar i obsequis

A banda d’aquest aspecte, l’Homenatge a la Vellesa s’ha desenvolupat en base a l’esquema habitual. Els homenatjats es van concentrar a la plaça d’Espanya i a la plaça del Pòsit on després de ser cridats, obsequiats amb un clavell i retratats es van dirigir en comitiva a les respectives esglésies per assistir a missa. La resta de l’homentage va tindre lloc al Palau Municipal d’Esports, on es va servir el completíssim dinar que es van encarregar de servir els més de 100 joves col·laboradors de la festa. Primer de tot es va servir l’aperitiu i a continuació el plat d’entremesos. Després, dos plats més: canelons i pollastre. Per postre no va faltar el pastís com tampoc va faltar tot l’ampli d’assortiment de begudes: vermut, vi, aigua, cava, cafè i licors. A més, a cada homenatjat se li va lliurar la fotografia de record i un paraigües d’obsequi. L’acompanyament musical de la festa d’enguany ha anat a càrrec de l’orquestra Rosaleda.

§ Apunts d’una festa§

• Els joves col·laboradors que s’encarreguen de servir el dinar llueixen una samarreta identificativa que varia de disseny i de color cada any. L’AAA La Salle compra les samarretes a Proide i les dóna als col·laboradors de la festa.

• Per primera vegada una mare i una filla estaven dins la llista de persones homenatjades. Es tracta de Josepa Cros Agramunt, que té 102 anys, i la seva filla Josepa Mercè Cros, que amb 75 anys, entrava per primera vegada a les llistes d’homenatjats.

• Un cop enllestida la celebració de l’Homenatge a la Vellesa, l’AAA La Salle comença un període de vacances estivals amb la vista posada en l’altre gran esdeveniment que organitzen, la festa de Reis. Per a la propera festa es continuarà amb la renovació d’una part del vestuari, però la notícia amb majúscules és que es prepara una renovació completa de les carrosses per a la festa de Reis del 2006.

Comenta aquest article