Tema del mes

A les portes de les Eleccions Municipals 2003

Per Lluís Rovira i Barenys

Els set candidats que es disputaran l'alcaldia a les properes Eleccions Municipals del 25 de maig
La maquinària electoral ja està gairebé a punt de cara als comicis del proper 25 de maig. Un total de 17.026 cambrilencs podran exercir el dret a vot. El cens ha augmentat poc més de 2.000 persones respecte als anteriors comicis, la qual cosa afegeix una mica més d’incertesa a l’hora de fer un pronòstic. Dins d’aquesta xifra hi ha 268 persones residents a l’estranger que han sol·licitat votar per correu.

21 regidors

El padró d’habitants de Cambrils corresponent a l’1 de gener de 2003 dóna la xifra de 23.531 habitants. A l’haver sobrepassat, ja, els 20.000 habitants el nombre de regidors per a aquesta propera legislatura serà de 21 en lloc dels 17 que hi havia fina ara. Als anteriors comicis es va fregar la xifra dels 20.000 habitants sense que, finalment, s’assolís arribar-hi. L’augment del cens és un factor determinant a l’hora d’obtenir representació a l’Ajuntament. Però no ho és tot. L’altre factor decisiu és el de la participació. La Llei electoral estableix que s’ha d’arribar a un mínim d’un 5% dels vots emesos per assolir representació. A les eleccions de l’any 1999 la participació va ser d’un 54,42% mentre que l’any 1995 va ser d’un 60,1 %. Aquesta diferència en la participació és decisiva de cara a l’obtenció de regidors per part de les formacions que habitualment recullen menys vots, ja que el 5% d’aquesta xifra són un grapat de vots amunt o avall. És evident, també, que la participació afavoreix, sobretot, els anomenats partits grans.

26 taules i 8 col·legis electorals

L’augment del cens també ha propiciat un augment de les taules i un reordenament dels col·legis electorals. A les eleccions de l’any 1999 hi havia 23 taules i 6 col·legis electorals. Aquest cop s’ha ubicat un col·legi electoral al castell de Vilafortuny per als votants de les urbanitzacions de llevant i un altre a l’Escola d’Hoteleria per als votants de les urbanitzacions de ponent. Ja dins el nucli urbà, les instal·lacions del Centre Alba, a la plaça de Carles Roig, substitueixen les de l’antiga Sala Municipal d’Exposicions del carrer de la Verge del Camí. La seu de l’Escola de Música continua inalterable. Els votants de l’Eixample votaran aquest cop a l’IES Cambrils en lloc de fer-ho a l’entrada del Palau Municipal d’Esports. A la zona del Port, la novetat és el nou col·legi que s’ha ubicat al Centre Alba Mar, al carrer de Colom. Les seus dels altres dos col·legis, el del Cinema Municipal Rambla i el del Casal Parroquial, continuen al mateix lloc.

§ Cambrils distribuït en 8 col·legis electorals§

COL·LEGI ELECTORAL A L’ESCOLA DE MÚSICA. Passeig d’Albert s/n
Zona Nucli Antic i perifèria, urbanització Nou Cambrils, zona al voltant del raval de Gràcia, zona Avinguda Adelaida, carrer Anselm Calvé (núm. 1, 2, 13, 4 i 6), avinguda Baix Camp (parells del 2 al 16), carrer Creus (imparells d ’1 al 49 i parells tots), avinguda Independència (parells del 2 al 24), passeig Joan Baptista de La Salle (de l’1 al 6), carrer Pere III (imparells), carrer Verge del Camí (imparells de l’1 al 9 i parells del 2 al 6)

COL·LEGI ELECTORAL A L’IES CAMBRILS. Plaça Ajuntament 7
Zona de Cambrils Badia, urbanització Molí de la Torre, barri de l’Eixample, avinguda Baix Camp (números imparells), passeig J. Baptista de La Salle (del 7 al 16)

COL·LEGI ELECTORAL AL CENTRE ALBA. Plaça Carles Roig, 9
Zona Parellada, zona Pinaret, carrer Anselm Clavé (núm. del 5 en endavant i del 8 en endavant), avinguda Baix Camp (parells del 18 en endavant), carrer Creus (només el núm. 51), avinguda Independència (parells del 26 en endavant i imparells tots), carrer Pere III (números parells), carrer Verge del Camí (imparells de l’11 en endavant i els parells del 8 en endavant)

COL·LEGI ELECTORAL AL CASAL PARROQUIAL. Plaça Església St. Pere

Barri Marítim, plaça Aragó (núm. del 7 al 9), rambla de Jaume I (parells)

COL·LEGI ELECTORAL ALCINEMA RAMBLA. Carrer Colom, 30
Zona Eixample Platja sud (des de la rambla de Jaume I fins el carrer València), zona Eixample Platja est, carrer Andalusia (del núm. 12 en endavant), carrer Balears (parells del 22 en endavant i imparells del 15 en endavant, avinguda Diputació (de l’1 al 6), carrer Extremadura (parells del 14 en endavant i imparells del 21 en endavant), passeig de Francesc Macià (parells), carrer de Juan S. Elcano (parells del 14 en endavant i imparells del 21 al 33), carrer Molí d’Avall (de l’1 al 9), carrer País Basc (2 i 4), Rambla de Jaume I (imparells), rambla del Regueral (imparells), carrer Sant Pere (imparells del 23 al 29 i els núm. 36 i 38), carrer València (imparells del 13 en endavant i parells tots)

COL·LEGI ELECTORAL A L’ESCOLA D’HOTELERIA. Carrer Estel

Urbanitzacions de Ponent, passeig J. Baptista de La Salle (a partir del núm. 18)

COL·LEGI ELECTORAL AL CENTRE ALBA MAR. Carrer Colom, 22

Zona Eixample Platja oest (zona compresa entre el carrer València (part), el carrer Andalusia (part), Pg. Francesc Macià i Av. Països Catalans), carrer Andalusia (de l’1 a l’11), carrer Balears (parells del 2 al 20 i imparells de l’1 al 13), Plaça Creu de la Missió, Plaça de la Constitució, carrer Extremadura (parells del 2 al 10 i imparells de l’1 al 9), passeig Francesc Macià (imparells), carrer País Basc (parells a partir del núm. 6 i imparellstots), avinguda Països Catalans, carrer València (imparells de l’1 al 9)

COL·LEGI ELECTORAL AL CASTELL DE VILAFORTUNY. Avinguda Vilafortuny, 7

Urbanitzacions de Llevant, Av. Diputació (a partir de la riera de Riudoms fins a Salou)

Comenta aquest article