Les comarques tarragonines viuen amb passió la 46a edició del RallyRACC Catalunya - Costa Daurada

Per Antoni Font

Sebastien Loeb amb el seu Citroöen C4 WRC, al seu pas pel tram de Riudecanyes

Aquest passat cap de setmana es va disputar a les nostres comarques i per sisè any consecutiu, la 46a edició del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, la penúltima prova puntuable per al campionat del món de ral·lis en la categoria de WRC i l'última en la categoria Junior-WRC (mundial per pilots a menors de 28 anys). A diferència de les últimes edicions, aquest any es va recuperar el tradicional traçat mixt combinant seccions d'asfalt amb altres de terra, amb un total de 16 trams cronometrats i amb una distància total recorreguda de 1.275 quilòmetres, tot això, repartit en tres dies de competició.

Tot i el seu setè títol consecutiu com a campió del món de pilots aconseguit després de finalitzar la passada edició del Ral·li de França a principis d'octubre, Sebastien Loeb (Citroën C4 WRC) es va mostrar imparable durant tot el transcurs del RallyRACC Catalunya Costa Daurada, en encadenar el seu sisè triomf consecutiu en aquesta prova. A més, Loeb va sumar la seva victòria número 61 en WRC en el territori on aquest any, sense ordres d'equip, havia de manar la parella formada pels espanyols Dani Sordo - Diego Vallejo (Citroën C4 WRC) els quals, llastrats per una mal actuació el primer dia de carrera, al final només van poder ocupar l'últim calaix del podi.

La segona posició va ser per a l'equip format per Petter Solberg i Chris Patterson (Citroën C4 WRC) després de protagonitzar amb Dani Sordo una emocionant lluita l'últim dia per la segona plaça. Finalment, Solberg va ser el més ràpid en l'últim tram, superant a Sordo en 0,7 segons, i amb una diferència total de 5,8 segons al final. Segons va dir, "la baralla amb Sordo va ser molt divertida, però estic molt content de guanyar-lo a casa seva. Això és gairebé com una victòria". En aquest cas, Dani Sordo va explicar que "el primer dia va ser una mica difícil i realment dur, ja que no m'esperava acabar així. Després vam fer bé les dues etapes d'asfalt i vam poder recuperar. Vam tenir una bonica lluita amb Petter Solberg, va resultar atractiu per als aficionats i agradable per a mi, encara que jo volia més. No se què passarà a Gran Bretanya, he perdut una mica la confiança, però serà un ral·li molt obert i interessant per a tots, de manera que tractarem de gaudir”.