Societat

Èxit de participació a la 47a Fira Multisectorial de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

El conseller d’Obres Públiques, Joaquim Nadal, va ser l’encarregat de fer la inauguració oficial de la Fira 2004. A dalt, el conseller Nadal en el moment de tallar la cinta ajudat per l’alcalde, Robert Benaiges, i el delegat de la Generalitat, Xavier Sabaté. A sota, Joaquim Nadal i Robert Benaiges en la visita al pavelló cobert de la Fira

La 47a edició de la Fira de Cambrils ha suposat, de nou, tot un èxit de participació. La gent de Cambrils i dels pobles i ciutats del voltant han respost, un any més, a la cita anual amb la Fira. I enguany l’èxit de la convocatòria té més mèrit, ja que just els mateixos dies se celebrava a Salou la primera edició de la seva Fira del Mar. A l’hora de la veritat, però, l’afluència de visitants va ser l’habitual o fins i tot superior a d’altres anys.

Conseller Nadal

La Fira s’engegava, de manera oficial, el divendres 4 de juny al migdia amb la inauguració oficial a càrrec de les autoritats. Enguany, els honors van recaure en el conseller d’Obres Públiques i Política Territorial, Joaquim Nadal, que va ser la personalitat política encarregada de presidir aquest acte. El conseller va arribar a Cambrils just a l’hora prevista per fer la inauguració. La passejada per l’espai firal es va fer a un ritme molt ràpid ja que els compromisos del conseller el reclamaven en un altre lloc i disposava de poc temps per estar a Cambrils. En acabar el recorregut es van fer els parlaments. En el seu discurs, el conseller Nadal va fer una reflexió en veu alta del sentit que tenen les fires multisectorials, “qui ve a vendre, ven; qui ve a comprar, compra i probablement compra bé, i qui ve a explicar-se aconsegueix explicar-se més en un dia que en molts dies al llarg de tot l’any”. Per la seva part, l’alcalde, Robert Benaiges, va destacar el paper de la Fira de Cambrils com “l’aparador del dinamisme de la nostra ciutat. Un dinamisme econòmic, social i, també, cultural i esportiu. Gràcies a tot aquest esforç que fan les entitats i associacions creixem i som referència dins el Camp de Tarragona”, va manifestar.

§ La Fira en xifres§

185 han estat els estands que han format la Fira d’enguany, 144 dels quals s’han distribuït en el recinte exterior (entre el passeig d’Albert, el marge de la riera d’Alforja i l’avinguda del Mil·lenari) i els 45 restants han estat ubicats dins el pavelló cobert. A la zona del Pinaret s’hi ha ubicat la Fira d’Entitats, formada per 26 estands. Dissabte i diumenge de la Fira s’ha celebrat el Mercat Medieval, que ha ocupat la superfície de la plaça d’Espanya i els carrers de Gimbernat i dels Immolats del Setge. La fira d’atraccions s’ha disposat, un any més, al lateral de la riera d’Alforja, des de la font del Centenari fins a les proximitats de l’Estadi Municipal de Futbol acollint les ja habituals atraccions, tómboles, xurreries i llocs de venda de bijuteria i complements diversos.

§ L'estand institucional§

Aspecte general de l’espai institucional que, sota el lema “Transformem la ciutat”, es va instal·lar a la zona enjardinada de l’avinguda del Mil·lenari

L’Ajuntament va instal·lar el seu estand institucional a la plaça del Setge en un muntatge format per nou carpes. L’estand es va pensar perquè el visitant fes el recorregut de carpa en carpa i així poder veure l’exposició “Transformem la ciutat”. En aquesta exposició formada per plafons, el govern municipal mostrava el conjunt d’actuacions que ja s’han posat en marxa i les que s’iniciaran en un futur pròxim. Dins aquest espai també hi havia la seva part lúdica. Per una banda, hi havia la carpa dels nens, on els més petits podien fer un taller de sorra, i un espai amb el Joc de Cambrils, pensat per als més grans i consistent en respondre un seguit de preguntes al voltant de l’exposició “Transformem la ciutat” així com altres d’informació general sobre Cambrils.

§ Anècdotes de la Fira§

• El conseller Joaquim Nadal va venir a inaugurar la Fira de Cambrils sense corbata. No és que sigui preceptiu ni molt menys que l’inaugurador de la Fira hagi de portar corbata, però sí que sobta que un polític vagi a un acte oficial sense aquest complement. O és que amb les presses de què va fer gala el conseller es va oblidar la corbata al cotxe o és que l’estil Bargalló s’està imposant al govern de la Generalitat.

• Les mateixes presses del conseller van fer que s’oblidés, en el seu parlament, d’esmentar la Confraria de Pescadors i la Cooperativa Agrícola. L’home es veu que ho tenia al cap, però quan se’n va recordar ja li havia passat el torn i era l’alcalde qui feia el seu discurs. El conseller no va dubtar ni un moment a pronunciar la frase “no ens oblidem de la Confraria de Pescadors i de la Cooperativa” a l’orella de l’alcalde en ple discurs d’aquest, frase que es va sentir perfectament per la megafonia i que el mateix alcalde es va encarregar de referenciar.

• Per cert, darrerament, cada vegada que l’alcalde fa un discurs, el poble ja ha sumat 1.000 nous habitants. Va ser a l’acte de les Jornades Empresarials organitzades per la Fecam el passat mes de maig quan va dir que Cambrils ja tenia 26.000 habitants censats. Ara, un mes després, el mateix alcalde va dir al pregó de la Fira que els cambrilencs ja hem passat a ser 27.000. Amb aquest ritme arribarem als 30.000 abans d’acabar l’any.

• Es van haver de contractar a darrera hora uns aparells d’aire condicionat per al pavelló cobert, ja que un cop s’havia muntat es va comprovar que hi feia una calor insuportable i que a les hores de sol s’arribava a temperatures de 45 graus. Tot i l’aire condicionat, la calor dins el pavelló en alguns moments era considerable.

Comenta aquest article