Informació general

L'Ajuntament presenta Fernando Cuadrado com a director del Cambrils Teatre Auditori

Per Berta Ruiz

Fernando Cuadrado a l'esquerra de la imatge i Robert Benaiges, ahir durant la roda de premsa

Fernando Cuadrado va ser presentat ahir públicament com el director del Cambrils Teatre Auditori. A la roda de premsa de presentació celebrada ahir al matí hi va assistir l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i el mateix Fernando Cuadrado. Ambdós van fer repàs de l'estat actual de les obres d'aquest equipament i van explicar quines han de ser les línies de gestió del mateix, així com totes les activitats que s'hi podran realitzar.

Les funcions que realitza Fernando Cuadrado

El primer en prendre la paraula va ser l'alcalde el qual va destacar la figura de Fernado Cuadrado i va comentar que se'l va triar "pel seu currículum, per la seva trajectòria professional, per la seva experiència en aquest món, per tenir uns coneixements suficients i excel·lents per ostentar aquest càrrec i també per l'oportunitat de tenir a un cambrilenc que reuneix totes aquestes condicions com a màxim responsable del Teatre Auditori". Benaiges també va voler respondre a les crítiques de l'oposició sobre la contractació d'aquesta figura, a dos anys vista de l'acabament de les obres, i va dir que "s'ha posat en entredit aquest plantejament perquè pot semblar contradictori, però volem explicar quines han de ser les seves funcions que ha de realitzar abans que s'aixequi el teló del Cambrils Teatre Auditori". Per un costat, Cuadrado ha de redactar un pla de viabilitat del teatre per tal de saber "exactament", com es gestiona aquest teatre, quin cost tindrà tot el que s'hi vol fer, què s'hi ha de fer, i com es pagarà tot el que s'hi vol fer. També especificar d'altres qüestions relacionades amb el manteniment de l'equipament i tota la gent que hi ha de treballar. "Tot això ha d'estar molt clar. Hem de saber què ens espera de cara al futur, per possibilitar que aquest espai tingui la suficient capacitat de finançament per tal que l'Ajuntament no hi hagi d'esmerçar excessius recursos. Hem d'aconseguir que l'economia del Cambrils Teatre Auditori sigui autosuficient per tenir rendibilitat des del punt de vista cultural, però també econòmic"
En segon lloc, Fernando Cuadrado s'haurà d'encarregar de fer el seguiment de les obres de les fases 2 i 3. Segons va dir Benaiges, "algú ha de dirigir com han de fer-se. Des del propi equip redactor del projecte i equip supervisor de la primera fase se'ns va recomanar que tinguessim un interlocutor que fos capaç d'incidir en aquesta direcció per tal que les coses es facin en condicions".
Pel que fa a d'altres qüestions criticades per l'oposició sobre el seu sou i la seva contractació, Benaiges va confirmar que aquesta figura és un càrrec de confiança, el qual cobrarà, tal com va dir l'oposició, 40.000 euros bruts anuals.

La programació del Cambrils Teatre Auditori tocarà totes les disciplines de les arts escèniques

Per la seva part, Fernando Cuadrado va presentar quins seran els continguts d'aquest equipament, el qual "tocarà totes les disciplines de les arts escèniques com el teatre, la dansa, la música, l'òpera, la lírica. També es programaran espectacles familiars i infantils, així com d'altres disciplines com el circ, les performances, la poesia". Una altra línia d'actuació del Cambrils Teatre Auditori seran els congressos: s'organitzaran esdeveniments de diferents àmbits, seminaris, presentacions comercials, cursos de formació, workshops o mítings polítics. La tercera vessant, segons va explicar Cuadrado, seran les activitats adreçades a la ciutadania com cursos de teatre, escola de públics –explicar com es mira el teatre–, suport a la creació local, espais per assajar i representar, exposicions al hall principal, cicles de conferències, etc. I el quart àmbit seran els serveis. Tal com va explicar el director del Cambrils Teatre Auditori, "tindrem una petita biblioteca de teatre, restaurant a la planta baixa, zona Wi-fi i lloguer d'espais d'on es podrà treure rendiment econòmic".

"El Cambrils Teatre Auditori serà l'equipament escènic més gran i més ben dotat de tota la zona"

Fernando Cuadrado va definir aquest espai com "un equipament molt ambiciós, un gran i modern teatre. El Cambrils Teatre Auditori serà l'equipament escènic més gran i més ben dotat de tota la zona, amb 622 butaques o 575 si el fossar es col·loca a baix. Amb una sala petita polivalent amb grades retràctils i una capacitat per a 200-250 persones assegudes o 400 dretes". L'objectiu, segons va dir, és oferir una programació molt atractiva per a tots els públics i programar disciplines que no s'ofereixin tant en d'altres teatres propers de la zona. També va assenyalar que cal treballar en xarxa amb d'altres equipaments culturals propers com pot ser el CAER de Reus, així com la participació de Cambrils en festivals tan consolidats com el Trapezi o el Cós.
Sobre el pla de viabilitat, Cuadrado va explicar que estarà enllestit abans de finals d'any per tal de fer la licitació de les fases 2 i 3. "És una mena d'embrió del futur projecte de gestió. No es pot fer un pla de viabilitat si no tens un disseny previ de programació o serveis que has d'oferir per controlar els ingressos i les despeses de l'equipament. La supervisió de la fase d'equipament escènico-tènic no és una feina que pugui fer un enginyer o un arquitecte, cal que ho faci un director tècnic i escenogràfic". Benaiges va explicar que "ara estem en procés de redacció de les bases de la licitació i es farà l'adjudicació a finals d'any o principis del mes de gener".

Comenta aquest article