Informació general

Jordi Savall respon a la Unió de Botiguers i torna a criticar "la ineptitud i la ignorància de la seva junta"

Per Berta Ruiz

El regidor Jordi Savall, el passat divendres al matí en roda de premsa

El regidor de Joventut i Festes de l'Ajuntament de Cambrils –Jordi Savall– ha volgut sortir al pas de les darreres declaracions de la Unió de Botiguers, fetes públiques en una nota de premsa publicada a Revista Cambrils Diari Digital el passat 5 d'octubre, en les què qualificaven les crítiques de Jordi Savall com un "atac injust i gratuït cap a l'entitat", en relació a tota la polèmica produïda a l'entorn del Mercat del Mar. Aquest passat divendres al matí, Jordi Savall oferia una roda de premsa davant dels mitjans de comunicació.

"En cap moment vaig atacar a la Unió de Botiguers com a entitat"

En primer lloc, Jordi Savall va voler deixar clar que, "en cap moment vaig atacar a la Unió de Botiguers com a entitat, ja que com a regidor sempre he intentat respectar totes les entitats. I a més, sabent que Cambrils és un poble d'entitats, un poble associatiu. Les entitats són el motor de la població i mai, en cap moment he atacat cap entitat i menys tenint una trajectòria tan àmplia com la de la Unió de Botiguers". En segon lloc, el regidor de Joventut i Festes va voler reafirmar-se en les seves declaracions inicials i va insistir en la "mala gestió" dels representants de la junta de la Unió de Botiguers". Savall va voler destacar la pobra imatge donada per la UB en el seu darrer comunicat de premsa, en el qual, segons Jordi Savall, "només es van aferrar a aquesta frase que jo vaig dir i que els criticava a ells directament".

La UB presenta dos escrits per registre amb nombroses errades: "La junta de la UB deixa clara la seva ineptitud, ignorància, poc respecte i desconeixement cap als que constituïm el consistori"

A banda d'això, el regidor de Joventut i Festes va lliurar a la premsa, en la seva compareixença de divendres, dues instàncies de la UB –entrades per registre a l'Ajuntament de Cambrils– "que anaven acompanyades per un escrit als membres de l'equip de govern. En la instància, tal com va senyalar Savall, hi ha diverses errades relacionades amb els regidors i partits que conformen l'equip de govern, els noms erronis alguns regidors i d'altres equivocacions. Tal com va comentar Savall: segons les dues instàncies presentades per la Unió de Botiguers, "hi ha cinc partits de govern (PSC, ERC, PLIC, CiU, PP) i el regidor no adscrit. El regidor d'ICV –Salvador Matas– no apareix en la llista, així com tampoc hi aparec jo. A més, a la regidora del PSC –Maricel Llaveria– se la col·loca com a regidora d'ERC, mentre que hi apareix un "nou" regidor d'ERC amb el nom de Salvador Colom. Entenc que a mi i a Salvador Matas ens col·loquen com a membres de l'oposició, mentre que a CiU, PLIC i PP els col·loquen a l'equip de govern. Amb això, la junta de la UB deixa clara la seva ineptitud, ignorància i el poc respecte cap els que constituïm el consistori. No puc demanar a la població que coneguin quins partits hi ha al govern, quins partits hi ha a l'oposició, quins regidors estan al govern i en quines regidories i quins estan a l'oposició. Però una entitat amb la trajectòria i el prestigi de la UB, que cada mes estan en reunions a l'Ajuntament amb diferents regidors? Que aquests membres de la junta ignorin tot això. Així demostren la seva poca capacitat".

"Segons ells hi ha 20 regidors a l'Ajuntament, es deixen regidors i se n'inventen d'altres"

Un dels escrits es va presentar amb data de 6 d'agost, mentre que l'altre es va presentar amb data de 5 d'octubre i en ambdós hi ha totes aquestes errades. Segons Savall, "quan van criticar sobre el Mercat del Mar els vaig contestar amb dades i proves. Aquesta vegada han tornat a opinar amb acusacions sobre coses que jo no vaig dir i torno a portar proves sobre la seva ineptitud, incapacitat i ignorància sobre les persones que estem davant del consistori municipal". Jordi Savall va insistir en els escrits erronis presentats des de la UB: "segons ells hi ha 20 regidors. No sé si saben que hi ha 21. Es deixen regidors i se n'inventen d'altres. No sé si saben que al govern hi ha 11 regidors, ells en posen 20. Em deixen fora a mi com a regidor, entenc que jo dec estar a l'oposició. En segon lloc, hi ha cinc de partits de govern i un no adscrit, que jo sàpiga hi ha tres partits de govern, no només aquesta legislatura sinó també l'anterior. Obliden un partit polític com és ICV i obliden el seu regidor, no sé si és perquè l'ubiquen a l'oposició juntament amb mi o perquè no saben que està a govern. ERC la posen com la segona força més votada amb quatre regidors, i hi ha un regidor nou: Salvador Colom. L'escrit erroni es repeteix dues vegades. Si tenim en compte que l'Ajuntament és l'administració més propera i la que més els recolza. Jo em pregunto si també amb les altres administracions superiors també cometen aquestes errades".

El regidor de Joventut i Festes va voler reiterar les seves paraules i va tornar a criticar la "mala gestió de la junta de la UB". Segons va dir, "si actuen igual a tot arreu, si el seu tarannà és aquest, això fa que aquesta entitat perdi tota la credibilitat i prestigi que altres socis en altres anys han construït".

Comenta aquest article