Informació general

Les tres fires cambrilenques han tingut una afluència d'unes 100.000 persones, segons la regidoria de Promoció de Ciutat

Per Berta Ruiz

El regidor de Promoció de Ciutat, Oliver Klein, en un moment de la roda de premsa d'ahir

Des de la regidoria de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament de Cambrils s'ha volgut passar comptes i fer balanç de les tres fires que enguany s'han realitzat a Cambrils: la 53a Fira Multisectorial, l'11a Fira del Cavall i la 3a Fira Marítima de la Costa Daurada. Per fer aquesta valoració, el regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein– va oferir ahir al matí una roda de premsa en la qual va exposar dades i va presentar els resultats extrets de les enquestes que es realitzen als expositors durant les respectives fires.

Més de 100.000 persones entre les tres fires

Pel que fa a dades d'afluència, Klein va comentar que en total, més de 100.000 persones van passar per Cambrils, comptant les tres fires, una xifra que segons Klein posa de manifest "la consolidació i el creixement de cadascun dels certàmens que s'organitzen a la ciutat". El regidor de Promoció de Ciutat també va anunciar que amb la voluntat de seguir treballant en la millora dels formats i aconseguir la màxima "professionalització" en l'organització d'aquestes fires, des de la regidoria s'està treballant en la creació d'una oficina pròpia per a l'entitat firal. Segons va dir Klein, la futura oficina de l'entitat firal s'instal·larà a la Torre del Llimó, un cop es rehabiliti aquest espai. A més, tal com va dir, l'objectiu és que hi hagi un gerent d'aquesta entitat que es dediqui exclusivament a aquest àmbit, deixant de banda la resta de temes dels quals se n'ocupa la regidoria.

Satisfacció general entre els expositors que participen a les fires de Cambrils

Pel que fa al grau de satisfacció dels expositors que participen en les diferents fires cambrilenques, Klein va presentar les dades extretes de les enquestes que es realitzen als propis expositors durant la celebració de les fires. Cal destacar que no tots els expositors participants contesten aquestes enquestes, tot i que segons Klein, "n'hem fet un mostreig representatiu i objectiu". Pel que fa a la Fira Multisectorial, segons els resultats de les enquestes, la valoració global que en fan de la fira és la següent: un 61% dels expositors respon que ha estat bé, mentre que un 24% respon que ha estat molt bé. Cal destacar que en aquestes enquestes, es pregunten qüestions com: si és acceptable el preu de l'estand; si tenen intenció de tornar l'any vinent; si han assolit els objectius esperats o d'altres qüestions de logística com els accessos, l'aparcament, la senyalització, la neteja, el so o la informació.

Valoració notable de la 3a Fira Marítima de la Costa Daurada

D'altra banda, el grau de satisfacció entre els participants en la 3a Fira Marítima de la Costa Daurada també va ser força elevat, segons les dades presentades ahir. La majoria dels 23 estands participants en la mostra, van puntuar-la amb una nota de 6.95 sobre 10. A més, la meitat dels expositors participants es van mostrar satisfets amb l'afluència de públic i amb l'assoliment de les seves expectatives. També van valorar molt positivament l'actuació de l'organització, la difusió de la fira, l'horari d'obertura i en un 86% van respondre que tornaran l'any vinent.

Quant a la Fira del Cavall, Klein va destacar la consolidació del certamen i la categoria que ha anat assolint any rere any, amb competicions d'alt nivell i amb la presència de cavalls d'arreu de Catalunya, de l'Estat i de diferents punts d'Europa.

Comenta aquest article