Informació general

L'Ajuntament fa una operació de neteja i desinfecció del número 11 del carrer de Jacint Verdaguer per la presència de puces

Per Lluís Rovira i Barenys

Porta d'entrada a l'edifici del número 11 del carrer de Jacint Verdaguer

Operaris municipals van fer, ahir, una operació de neteja a l'immoble número 11 del carrer de Jacint Verdaguer davant les queixes veïnals que des de feia temps s'havien fet ben paleses. Tal com han explicat els veïns a Revista Cambrils Diari Digital, l'edifici fa quatre anys que està tancat i està ocupat per una colònia de gats. Segons han explicat, a l'estiu, sobretot, la presència de puces per la zona és molt notòria. El que van fer els operaris municipals ahir va ser omplir un camió de runa que estava acumulada als baixos de l'edifici i en alguns dels habitatges. De totes maneres l'operació neteja no està enllestida i, segons van comunicar els operaris, s'haurà de continuar properament per acabar de netejar el pati del darrera de l'edifici.

4 anys tancat

L'edifici del carrer de Jacint Verdaguer número 11 va ser desallotjat ara fa uns quatre anys pel risc d'esfondrament que presentava la seva estructura. Els baixos d'aquest edifici són de propietat municipal i acollien la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC). Damunt hi ha cinc pisos distribuïts en tres plantes.
De moment no s'ha trobat cap solució a aquest edifici tot i que, segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Dani Pallejà, a Revista Cambrils Diari Digital, "es va fer un intent per part de la comunitat de propietaris de buscar un comprador per tota la finca sencera però no va arribar a bon port."
Pallejà apunta que la finalitat d'aquest edifici ha de ser enderrocar-lo i construir-ne un de nou però "la comunitat de propietaris no té diners per a fer-ho i de compradors, ara per ara, no n'hi ha". També reconeix que en un inici, el propi Ajuntament es va plantejar la possibilitat de fer-se'n càrrec però que, en aquests moments, és impossible. Tot i això, segons Pallejà, "a la vista de com està el mercat immobiliari i del fracàs d'algunes de les ofertes que van arribar al seu moment pot ser que sigui l'Ajuntament qui hagi de fer el cop de cap ja que la ubicació de l'edifici és prou bona"
En aquests moments, segons el regidor d'Urbanisme, "la comunitat de propietaris segueix mantenint l'assegurança de responsabilitat civil de l'edifici per si hi hagués algun desperfecte".

Part del darrera de l'edifici del carrer de Jacint Verdaguer

Comenta aquest article