Cultura

La Coral Verge del Camí realitza dos concerts a l'Alguer

Per Marcel Blàzquez

Concert a l'església de Sant Francesc de l'Alguer

El passat divendres dia 8 d'octubre la Coral Verge del Camí de Cambrils iniciava un viatge amb destinació a l'Alguer, a l'illa de Sardenya, amb la finalitat de realitzar dos concerts i conèixer la realitat cultural i musical de la ciutat i del seu entorn de la mà de l'Associació Musical Algueresa "La música".
El dissabte al matí la Coral va ser rebuda a l'Ajuntament de la ciutat, on el membre de la junta comunal de l'Alguer, Nunzio Pais, va donar la benvinguda als cantaires i va destacar els molts ponts existents entre catalans i algueresos a través de la història i de la llengua. Fernando Sarasa, president de la coral cambrilenca, va agrair les paraules de benvinguda i va fer lliurament de diversos obsequis institucionals de l'Ajuntament de Cambrils i la Diputació de Tarragona.

Concert a Olmedo
El primer concert va tenir lloc el dissabte al vespre al centre cívic d'Olmedo, una població a pocs quilòmetres de l'Alguer, on el cor "Incantos" va fer d'amfitrió de la coral cambrilenca que per aquesta gira va preparar un repertori amb una primera part de música sacra i espirituals negres i una segona part amb peces tradicionals catalanes.
La presidenta del cor d'Olmedo, M. Teresa Ruiu, va dirigir unes paraules al final del concert, per felicitar a la Coral i a la seva directora, Núria Ortoneda, pel concert que havien ofert i també van intercanviar diferents obsequis representatius d'aquest municipi de Sardenya.

Concert a l'església de Sant Francesc de l'Alguer
El diumenge 10 d'octubre, va tenir lloc el concert a l'església de Sant Francesc de l'Alguer, organitzat per l'Associació Musical Algueresa "La música". El concert va tenir un ambient especial per diferents raons, per l'entorn de l'espai, pel significat dels lligams entre algueresos i catalans, i va haver-hi diferents situacions emotivess durant el concert, de fet, va començar amb un minut de silenci pel soldat alguerès mort a l'Afganistan, i també era especial la presència entre el públic de la cantant Franca Masu, reconeguda intèrpret dins el moviment de la cançó mediterrània. També van ser especials les paraules del representant de l'associació A.M.A. "La música", Carlo Lubrano, que va dirigir a la Coral i al públic assistent, però, segurament, el moment més àlgid emotivament del concert, va ser la interpretació del "Cant del ocells", amb la solista Eva Suances. Un cop finalitzat el concert no van faltar, de manera personal, diferents felicitacions i també preguntes d'alguns assistents al concert sobre diferents aspectes dels títols o el contingut de la lletra de les cançons, que principalment anaven dirigides a Pere Navarro, membre de la coral i un dels principals impulsors d'aquest viatge de la Coral, que s'inscriu dins de les activitats que, sempre que és possible, organitza l'entitat cambrilenca, amb la finalitat de conèixer i compartir l'experiència del cant coral amb associacions i cors d'altres indrets.

Comenta aquest article