Esports

Ivan Cervantes es proclama subcampió mundial d’Enduro 2 una setmana després d'assolir el títol estatal

Per Cristina Sierra

Ivan Cervantes, ahir al vespre durant la seva festa sorpresa
Ivan Cervantes, ahir al vespre durant la seva festa sorpresa | Lluís Rovira i Barenys

El pilot cambrilenc Ivan Cervantes ha aconseguit el subcampionat mundial d'Enduro 2 després de la darrera prova disputada aquest cap de setmana a França i una setmana després de que assolís el campionat d'Espanya d'aquesta modalitat. A diferència dels darrers anys, però, enguany l'Ajuntament no ha disposat cap rebuda multitudinària al campió cambrilenc i ahir mateix se li feia una rebuda en petit format. Així doncs, els familiars i amics d’'Ivan Cervantes li van organitzar, ahir al vespre, una rebuda sorpresa per celebrar aquests títols al pub Bule Bule.Molt sorprès i emocionat, el pilot cambrilenc va anar saludant a totes les persones i va fer un balanç per a Revista Cambrils Diari Digital  dels resultats d’aquesta temporada i la il·lusió que té per començar amb la nova escuderia, Gas Gas.

Aquest passat cap de setmana, Cervantes va disputar l’última prova del Mundial a Noiretable –França- i va aconseguir quedar en segona posició al rànquing després d’una temporada força complicada. El pilot afirma estar molt content per haver guanyat el Campionat d’'Espanya, ja que “representa que estàs fent un gran treball i només em queda un punt per assolir el títol absolut a l'estatal d'scratch” però no amaga la seva decepció per haver quedat segon al mundial, tot i que intentarà que aquest fet el motivi per guanyar la propera temporada, com ja li va passar l’any 2008.

Canvi d'escuderia la propera temporada

Des que el cambrilenc va fer públic que deixava l’escuderia KTM per firmar amb Gas Gas, algunes persones han afirmat a la pàgina de seguidors del pilot al Facebook que si tenia problemes amb el mundial era perquè l’escuderia italiana no volia que guanyés. L’Ivan reconeix que KTM “sempre m’ha donat les millors eines per afrontar el mundial i quan vaig anunciar que marxava al principi no els hi va agradar”. I és que si el pilot va decidir canviar va ser una mica per obligació, vist les condicions que li oferien. “Gràcies a Déu tenia tres ofertes sobre la taula, dos molt importants i una d’elles era Gas Gas, que tenen projectes que em van interessar molt”, explica el cambrilenc.

Tot i afirmar que KTM li ha donat el suport necessari aquest any, el pilot no nega que hi hagi problemes amb les negociacions per acabar el millor possible amb l’escuderia, ja que hi ha estat set anys com a pilot oficial i dos anys com a semi-oficial i conserva molts bons amics. Cervantes vol participar a l’Enduro Indoor que es celebra a finals i a principis d’any però el fet d’una possible victòria ha fet que KTM no el deixi participar, ja que començaria com a pilot de KTM i guanyaria com a pilot de Gas-Gas.

L’elaboració d’un nou motor de quatre temps o la creació d’una escola han estat dos dels projectes de Gas Gas que han atret a Cervantes a firmar per tres anys. “Enguany he començat a entrenar amb dos nens i estic molt satisfet, ja que un ha guanyat el mundial sub-21 i l’altre ha quedat tercer i m’interessa molt aquesta formació”.

 


Amics i familiars d'Ivan Cervantes que van assistir a la festa de rebuda, ahir al pub Bule Bule
 

 

Comenta aquest article