Informació general

La Cooperativa Agrícola homenatja l'expresident Anton Mendoza per la seva llarga dedicació a l'entitat

Per Raquel Samaniego

Anton Mendoza, a l'esquerra, i Jaume Baiges, a la dreta, donant-se la mà després del descobriment del retrat de l'expresident a la sala de juntes de la Caixa Agrària de Cambrils

"Il·lusionat i emocionat". Així es sentia ahir el cambrilenc Anton Mendoza, per molts conegut com el president de la Cooperativa Agrícola de Cambrils fins fa només un any. La seva dedicació a aquesta important entitat del poble ha estat tant àmplia que la gent amb la que s'ha envoltat aquests anys va voler retre-li ahir un homenatge públic a la sala de juntes de la Caixa Agrària de Cambrils, al costat del Sindicat. En aquell espai hi ha retratats tots els presidents que al llarg de la història han anat passant per la Cooperativa, i l'últim espai ja estava reservat per a ell. L'acte va consistir en el descobriment del quadre, posteriorment unes paraules d'agraïment del nou president, Jaume Baiges, i del propi Anton Mendoza.

Baiges va voler donar-li les gràcies per la seva trajectòria a la Cooperativa davant de nombrosos membres de la junta de la Cooperativa i de bona part de la seva família. De les seves paraules, Mendoza havia estat un president "emprenedor" en molts aspectes, però principalment per haver impulsat la construcció de les noves instal·lacions a la carretera de Montbrió. Al seu torn, l'homenatjat es va mostrar emocionat per les paraules del seu successor, i va voler posar de relleu que la seva feina al capdavant de la Cooperativa l'havia fet sempre "amb el cor i amb tota la bona fe del món". Per últim, va demanar que tothom defensés el nom de la Cooperativa de Cambrils i que sempre es mostressin "orgullosos" de formar-hi part.

La seva trajectòria

Només tenia 33 anys quan va entrar per primera vegada a formar part de la junta rectora, en la que va durar tres anys, del 64 al 66. Ja bastant més tard, del 82 al 84, va tornar al consell rector com a vocal. L'any 1988 va ser elegit de nou, i va ser un any més vocal i després nou anys com a vicepresident. Arrel de la defunció, l'any 1998, de l'antic president Ramon Vidal i Barraquer, va exercir un any com a president en funcions. Ja a les eleccions del següent any, va ser elegit president, càrrec que va exercir fins l'any 2009. Anton Mendoza ha format part del consell rector de la Cooperativa un total de 28 anys. Actualment en té 79.

Comenta aquest article