Informació general

La pista d'atletisme de Cambrils es convertirà en la primera en celebrar el Campionat de Catalunya de Llançaments Màster

Per Redacció

El cambrilenc Pere Ferrando, que participarà al campionat, en una imatge d'arxiu

Aquest proper diumenge el Club Atletisme Cambrils organitzarà, a l’Estadi Municipal d’Atletisme de Cambrils, el Campionat de Catalunya de Pentatló Màster i el Campionat de Catalunya de Pentatló de llançaments Màster. Són dues competicions paral·leles, ja que en el pentatló les proves que es disputen són el salt de llargada, el llançament de javelina, els 200 metres llisos, el llançament de disc i els 1.500 metres llisos. I en el pentatló de llançaments estan incloses les proves de llançament de pes, llançament de disc, llançament de javelina, llançament de martell i llançament de martell pesat.

Els participants competeixen a totes les proves de forma successiva i van acumulant punts segons les marques assolides. Al final de la competició es concedeixen medalles als tres primers atletes que sumen més punts en total. Es tracta d’una competició que aplega els millors atletes de Catalunya de l’especialitat de cada categoria. En màster les categories canvien cada cinc anys, començant als 35 anys i no tenint límit d’edat. En el cas que pertoca hi haurà, com a competidor de més edat, un atleta de 90 anys.

Una data molt significativa serà el fet que es disputarà, per primer cop en la història de l’atletisme català, el Campionat de Catalunya de Pentatló de llançaments Màster. Així, Cambrils tindrà l’honor de coronar els primers campions de Catalunya dels llançadors màster més complerts. A més, es preveuen diversos Rècords de Catalunya i d’Espanya. I fins i tot, en el millor dels casos, d’un Rècord d’Europa. La competició començarà a les 9:30 del matí i s’allargarà fins a les 14 h, moment en què es lliuraran les medalles i els trofeus als guanyadors i obsequis a tots els participants.

Comenta aquest article