Informació general

Es reprenen les obres del Pòsit tot i que encara no s'ha concretat si l'aparcament subterrani serà d'una o de tres plantes

Per Raquel Samaniego

Ahir es van començar a col·locar els pals metàl·lics per a situar la nova tanca de delimitació de les obres a un metre i mig de les façanes de les cases

Dilluns es van reprendre de nou les obres de construcció del pàrquing i l'edifici de la plaça del Pòsit després de passar tota la temporada d'estiu aturades. Tot i que encara no està determinat si el pàrquing subterrani serà d'una o tres plantes, ahir i avui, els treballs es centren en instal·lar un pals metàl·lics al voltant de tota la plaça que delimitaran l'espai interior de les obres. Així, per tant, el pas que està habilitat com a vorera quedarà d'un metre i mig aproximadament, una distància força inferior als quatre metres que s'han disposat aquest estiu. Previsiblement, aquest metre i mig serà també l'espai de vorera que hi haurà mentre durin les obres.

L'ordenança municipal que estableix que s'han d'aturar les obres durant l'estiu indica també que aquestes han reprendre's el dia 15 de setembre, que va ser ahir dimecres. Tot i així, segons ha indicat el regidor d'Urbanisme, Dani Pallejà, a Revista Cambrils Diari Digital, hi ha una clàusula que especifica que "per interès públic" es pot avançar el dia d'inici de les obres, i per això es va decidir començar dos dies abans.

Un estudi geotècnic extern

Durant aquest estiu, la Confraria de Pescadors ha estat realitzant diferents estudis per determinar si era viable o no construir tres plantes de pàrquing subterrani en comptes d'una. Els informes eren positius així que no van dubtar en presentar a l'Ajuntament un nou projecte per triplicar el nombre de places de pàrquing disponibles en aquell indret. Tot i així, segons apunta Pallejà, l'Ajuntament ha decidit també demanar un estudi geotècnic a una empresa externa perquè es pogui contrastar aquesta informació, i es pugui determinar quina seria l'afectació per als habitatges que hi ha al voltant. En aquests moments s'està a l'espera de rebre la documentació que indiqui la viabilitat del nou projecte, que podria arribar abans de que acabi aquest mes de setembre.

També segons paraules del regidor, si finalment l'empresa determina que és possible fer les tres plantes, "l'Ajuntament no tindrà cap problema en tirar endavant el projecte". Ara per ara, a banda d'instal·lar els pals metàl·lics, els treballadors estan finalitzant temes pendents relatius a les obres aturades al juny, i que "no tenen res que veure amb la decisió de si el pàrquing serà d'una o de tres plantes", ha comentat el regidor d'Urbanisme.

Comenta aquest article