Cultura

L'Associació Diversitat Integral de la Immigració ret homenatge a Salvador Allende al Centre Cultural de Cambrils

Per Raquel Samaniego

D'esquerra a dreta, el president Hernán Jiménez, la tècnica Isabel Iturreta, la poetessa Ana Grippa, i el regidor Oliver Klein, ahir durant la conferència al Centre Cultural

La sala d'actes del Centre Cultural va ser ahir el lloc escollit per retre homenatge a la figura del president xilè Salvador Allende, gràcies a un acte organitzat per l'associació Diversitat Integral de la Immigració a Cambrils. A la conferència hi van assistir el seu president, Hernán Jiménez, una tècnica d'immigració, Isabel Iturreta, una poetessa peruana, Ana Grippa, i el regidor de Relacions Cíviques de Cambrils, Oliver Klein.

Relació entre Allende i Companys

El motiu d'aquesta conferència era, com bé va apuntar el president de l'entitat, "explicar la relació entre Salvador Allende, Lluís Companys i la immigració. En el cas d'Allende, la seva mare era d'origen belga i el seu pare era basc, per això l'anomenaven 'fill de la immigració'. A més, és l'únic president que han comparat amb Lluís Companys per ser ambdós maçons i perquè van ser assassinats pels fascistes". Segons Jiménez, aquest acte va ser el preludi de la inauguració dels monuments que a partir de dissabte, 11 de setembre, s'alçaran al parc del Pescador dedicats a fets històrics succeïts aquest dia. Demà dissabte, a partir de les 11.30 hores, es farà l'acte d'inauguració dels monòlits en commemoració de Salvador Allende, Lluís Companys, a la pau, a les Torres Bessones, i a la Diada de Catalunya.

Nova delegada a Cambrils

Aquesta associació està representada a nivell de Catalunya, tot i que a la nostra demarcació la seva participació en la societat és destacada. Des de fa poc temps, Cambrils compta amb una nova delegada, que és Miriam Alfaro. Segons explica, arriba amb moltes ganes de treballar, ja que està "interessada" en aportar el seu granet de sorra per "ajudar a tot aquell immigrant que arribi a Cambrils". Miriam també estarà demà dissabte en l'acte d'inauguració dels monòlits.

Comenta aquest article