Societat

Tot a punt per a la desena Trobada de gegants que enguany reunirà una vintena de colles

Per Redacció

Un moment de la novena Trobada de Gegants de Cambrils al seu pas pel carrer de les Creus, el setembre de 2008

Demà dissabte 11 de setembre, Cambrils acollirà la seva desena Trobada de Gegants. En aquesta edició, es comptarà amb la participació d'una vintena de colles vingudes d'arreu de Catalunya i de fora de Catalunya com els Cabuts de Xàbia (Alacant). A la trobada gegantera, que se celebra cada dos anys, també hi seran presents els gegants de Capellades, de Montblanc, de Porrera, de l'Hospitalet de l'Infant, dels Pallaresos, de Maspujols, de Vilanova d'Escornalbou, d'Almoster, del Serrallo, de la Riera de Gaià, del Vendrell, del Barri de Sant Antoni de Montbrió del Camp, de Vinyols i els Arcs, de Valls, de Móra d'Ebre, de Colldejou, de Mont-roig del Camp, de Riudoms i la Colla Gegantera Tota l'Endenga de Cambrils. En aquesta desena trobada, hi ha les dues colles, la de Riudoms i la de Maspujols, que l'any 1992, en el marc de la primera Trobada Gegantera de Cambrils, van exercir de padrins en el bateig dels gegants cambrilencs Pere i Camí.

Recorregut pel Barri Antic

A les 17.30h, a la plaça d'Espanya, es farà la plantada de les colles participants i cap a les 18 hores de la tarda s'iniciarà el cercavila pels carrers del Barri Antic, passant pel carrer Immolats del Setge, el carrer de Sant Plàcid, el carrer de Sant Josep, el carrer del Sindicat, el carrer de Jacint Verdaguer, el carrer de la Verge del Camí, el carrer de les Creus, el carrer de Rovira, l'avinguda de la Independència, l'avinguda del Mil·lenari i la plaça del Setge, on es farà una ballada final individual i la ballada conjunta de totes les colles.

Al finalitzar la trobada s'organitzarà el berenar- sopar per a totes les colles participants al Parc del Pinaret, on es preveu que s'hi apleguin unes 600 persones. Per amenitzar l'àpat es comptarà amb l'animació musical d'un grup de grallers que versionen cançons modernes. En motiu de la 10a Trobada Gegantera, Tota l'Endenga ha volgut convidar al berenar-sopar tota la gent que al llarg d'aquests anys ha format part de la colla.

Comenta aquest article