Societat

Les cambrilenques que porten el nom de Camí són homenatjades en la tradicional recepció institucional

Per Berta Ruiz

Foto de família de totes les homenatjades durant la recepció, el passat dimarts a l'Ajuntament
Foto de família de totes les homenatjades durant la recepció, el passat dimarts a l'Ajuntament | Berta Ruiz

Com cada any, un dels actes més consolidats i emblemàtics del programa de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí és la recepció a les cambrilenques que porten el nom de la patrona, Camí, Maria Camí, Maria del Camí o Camino en motiu de la seva onomàstica del 8 de setembre. Aquest acte d'homenatge, en la seva setena edició, va fer-se el passat dimarts 7 de setembre al vespre a la sala de plens de l'Ajuntament. Hi van ser presents l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i els regidors Jordi Savall, Joan Recasens, Maricel Llaveria, Anna Peláez, Mercè Dalmau, Carme Cros i Mar Roca.

25 homenatjades

Enguany, van assistir a l'acte un total de 25 cambrilenques a les quals se'ls hi va obsequiar amb una bossa de la Festa Major, un ram de flors i un petit obsequi gentilesa de la Maria del Camí Matas Vidal en motiu del 30è aniversari de la seva botiga, la boutique Rosella. Les homenatjades van ser les següents: Camí Toda Poyo, Camí Panicello Castillo, Camí Cruz Caballé, Camino Rodríguez Morales, Maria del Camí Recasens Vernet, Maria del Camí Vernet Bas, Maria del Camí Bas Cabré, Maria del Camí Blasco Ferré, Maria del Camí Capafons Figuerola, Camí Colom Pascual, Maria Camí Fortuny Figueras, Maria del Camí Franch Gené, Maria Camí Gibert Garriga, Maria Camí López Figuerola, Maria del Camí Margalef Brull, Maria del Camí Martí Badia, Maria del Camí Mas Barrabeig, Maria del Camí Matas Vidal, Maria del Camí Mendoza Mercé, Maria del Camí Ortiga Ferré, Maria del Camí Palomares González, Camí Prats Recasens, Maria del Camí Primé Vidiella, Maria del Camí Recasens Massagué i Camí Vidal Sedó. No van assistir a l'acte, Maria Camí Berengué Fortuny i Maria del Camí Massagué Blasco.

Helena Martínez-Ferreruela guanya el 1r Premi de Poesia Vila de Cambrils

Abans de fer-se l'entrega dels obsequis a les homenatjades, també es va dur a terme l'entrega del 1r Premi de Poesia Vila de Cambrils, la temàtica del qual havia d'estar relacionada amb qualsevol aspecte de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. En aquesta primera edició s'hi han presentat un total de set poemes de les quals en va resultar guanyadora la que duia per títol "Remembrances" de la cambrilenca d'adopció Helena Martínez-Ferreruela. De fet, va ser ella mateixa l'encarregada de fer-ne la lectura del mateix i explicar-ne la temàtica i la seva inspiració. Segons va comentar, en el poema hi ha una primera part en la qual s'expliquen les remembrances del passat, quan de petita venia a Cambrils a passar els estius i en aquests períodes estiuencs va conèixer la verema. "De joveneta em va impactar molt això de la verema. Per a una noia de Barcelona, em feia molta gràcia. Recordo que això es feia per dates de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Anàvem molt mudats a la missa major i en aquest poema he volgut plasmar aquest contrast entre la verema i la festa i la visió del ritual religiós per a una nena petita". En la segona part del poema, tal com va explicar Martínez-Ferreruela hi plasma l'actualitat i el seu arrelament a Cambrils i amb la festa.
La guanyadora d'aquest 1r Premi de Poesia Vila de Cambrils va ser obsequiada amb 500 euros.

 


Helena Martínez-Ferreruela, al costat de Robert Benaiges, va resultar la guanyadora del 1r Premi de Poesia Vila de Cambrils
 

 

Comenta aquest article