Informació general

La Torre de l'Ermita continua amb la xarxa de protecció un any després de ser instal·lada

Per Raquel Samaniego

Les obres de rehabilitació de la Torre de l'Ermita s'iniciaran en els propers mesos

Avui fa tot just un any que l'Ajuntament va decidir instal·lar una xarxa de protecció a la part superior de la Torre de l'Ermita per evitar possibles despreniments, després que diversos veïns advertissin que algunes peces es movien. Aquesta xarxa es va posar precisament aquell dia perquè el dia 8 de setembre s'havien de celebrar tots els actes centrals del Dia de la Mare de Déu del Camí al pati del Santuari. Després de 365 dies, aquella xarxa està al mateix lloc, però aviat, segons ha assegurat el regidor de Cultura i Patrimoni, Joan Recasens, "la Torre serà rehabilitada", ja que el consistori espera que pugui estar completament restaurada abans de 2011. 

Com que la Torre de l'Ermita és un Bé d'Interès Nacional, el projecte de reparació que el seu dia va redactar l'Ajuntament de Cambrils ha hagut de ser aprovat pel Departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona, un fet que ha allargat l'inici dels treballs. Aquest projecte preveu la reparació de la façana per preservar-la en el temps, també s'impermeabilitzarà el sostre, i es canviarà tota la instal·lació elèctrica de l'interior i l'exterior, "per tal de fer-la més bonica", apunta Recasens.

Per tal de tirar endavant el projecte cal que l'Ajuntament faci una modificació de crèdit per disposar de diners. Cal destacar, però, que el consistori està buscant possibles subvencions perquè la reparació "resulti el més econòmica possible", diu el regidor. Una vegada iniciat el procés, es posarà en marxa un concurs públic per triar l'empresa q
ue s'encarregui de la rehabilitació, i serà el Museu d'Història de Cambrils qui portarà el control d'aquestes obres.

Comenta aquest article