Informació general

S'obre al públic el nou aparcament municipal de l'antiga Cooperativa de manera gratuïta fins el 20 de setembre

Per Raquel Samaniego

El pàrquing de l'antiga Cooperativa Agrícola ja és obert al públic

El passat dimarts, dia 7 de setembre, coincidint amb l'inici del curs escolar, es va obrir al públic el nou aparcament soterrani construït en un dels edificis de la zona de l'antiga Cooperativa Agrícola, l'entrada del qual està situada al carrer de l'Oli. La inauguració d'aquests nous carrers va fer-se el passat 19 de maig, tot i que fins ara no s'havia obert l'aparcament, que de moment, serà gratuït per tots els usuaris fins el dia 20 de setembre, en horari de les 6 del matí a les 10 de la nit. El motiu, segons la regidora de Mobilitat, Laura Forcadell, és que la gent vagi habituant-se a aquest nou aparcament. Després d'aquest primer període, les dues primeres hores d'estacionament al pàrquing seran també gratuïtes, tot i que la tarifa que s'aplicarà quan es comenci la tercera hora serà la mateixa que la d'altres aparcaments, com pot ser el de la plaça de la Concòrdia, per exemple.

L'edifici compta amb tres plantes d'aparcament soterrat. La segona planta és de propietat municipal i té capacitat per a 125 vehicles i 21 motos, i serà gestionada per l'empresa municipal Aparcam. Les altres dues plantes són de propietat privada, i comptaran amb una capacitat per a 84 vehicles i 4 motos la primera planta, i 122 vehicles i 12 motos, la tercera. D'altra banda, a partir del dia 20, en aquest aparcament es podran llogar places per a tots els usuaris o veïns que ho sol·licitin.


S'inicien les obres del pàrquing de l'Ajuntament

Per altra banda, les obres de construcció del pàrquing subterrani de la plaça de l'Ajuntament es van començar a fer ben visibles el passat dilluns 6 de setembre al matí amb l'aixecament de tot l'asfaltat de la plaça. Tot i que anteriorment ja s'havien realitzat els treballs previs a l'inici de les obres, durant aquests primers dies de setembre les màquines han picat tot el formigó que hi havia fins ara. La plaça de l'Ajuntament es va tancar a finals del passat mes de juliol i al llarg de tot el mes d'agost va romandre tancada, fet que va provocar les crítiques del PP el qual va acusar el govern municipal de manca de previsió, tal com va publicar Revista Cambrils Diari Digital el passat 1 de setembre.

Aquest aparcament comptarà amb dues plantes subterrànies: la primera tindrà capacitat per a 145 vehicles i la segona per a 155. Aquesta capacitat permetrà que hi hagi aparcaments de rotació de vehicles i d'altres de lloguer. Les obres van a càrrec de l'empresa constructora Estacionament Centre Direccional S.A., que és filial de Dragados. Els treballs de construcció tindran una durada d'uns 13 mesos, per tant es preveu que s'enllesteixin a finals de l'estiu de 2011. A partir d'aleshores, l'empresa tindrà la concessió de l'explotació de l'aparcament durant 40 anys. La inversió total per tirar endavant aquesta obra és de quatre milions d'euros.
Aspecte actual de la plaça de l'Ajuntament, a la que ja s'ha tret tota la capa d'asfalt i ja han començat a fer el forat del pàrquing subterrani

Comenta aquest article