Esports

Els Vogadors Vent d'Estrop aconsegueixen tres subcampionats de Catalunya en la regata disputada a Cambrils

Per Redacció

Foto de família dels Vogadors Vent d'Estrop de Cambrils

Aquest passat diumenge 5 de setembre es va celebrar a la platja de la Riera de Cambrils, la 6a prova de la 8a Lliga Catalana de Llaguts en les categories juvenil, sènior i veterans. El mateix dia també se celebrava el Campionat de Catalunya de Llaguts, en les categories infantil i cadet, ja que aquests, per motius de calendari escolar, fan una versió reduïda de la Lliga participant en quatre de les set que es realitzen.
La regata va començar puntualment tot i el mar de fons que hi havia, que va dificultar força l'entrada i la sortida de les embarcacions. La regata en la que van participar més de 700 remers i 19 clubs del Principat va ser un èxit de l'organització, en la que hi van col·laborar el Club Nàutic, la Confraria de Pescadors, l'Àrea d’Esports, la Cooperativa Agrícola i l'empresa Coca-Cola.

Campionat de Catalunya de les categories infantils

Pel que fa als resultats del Campionat de Catalunya, els resultats van ser els següents en els que destaquen els tres subcampionats aconseguits pels Vogadors de Cambrils: a la categoria infantil, el CR Santa Cristina es va imposar en una final ajustadíssima als Vogadors de Cambrils per menys de mig segon. En tercera posició va entrar el CN Flix. Cal recordar que els cambrilencs, es van proclamar campions de la Lliga Catalana de Llaguts la setmana passada a Lloret de Mar. A la categoria cadet femení, les cambrilenques no van poder superar la pressió de competir a casa, i van acabar en segona posició, per darrere de CR Pescadors, convertint-se per tant, en subcampiones de Catalunya. Una llàstima després d'haver-se proclamat amb autoritat campiones de la Lliga, la setmana passada.
Per últim, a la categoria cadet masculí, CR Pescadors es va proclamar campió de Catalunya, mentre que els cambrilencs van assolir també el subcampionat per davant de CN Lloret. Amb aquest resultat, la tripulació d'aquesta categoria tanca la temporada amb dos subcampionats, el de la Lliga i el del Campionat de Catalunya.

6a regata de la Lliga

Els millors resultats dels participants a la Lliga es van donar a la categoria sènior femení, en la que la tripulació Cambrils A, un cop més, va mostrar el seu excepcional estat de forma, imposant-se amb claretat a la crono i també a la final, per davant de CR Xon’s Empuriabrava, CN Bétulo i la segona tripulació cambrilenca d'aquesta categoria, la Cambrils B, la qual, també va aconseguir el quart millor temps a la crono.
Pel que fa la categoria sènior masculí, a la primera divisió, els cambrilencs, van estar a punt de classificar-se per a la final A per només 56 centèssimes, i a la final B, es van imposar en una final molt disputada a CR Casinet A i a CR Pescadors, assolint la 5a posició final. A la categoria veterà femení, la tripulació cambrilenca, acusant en excés dels nervis de competir a casa, no va fer una bono crono, aconseguint una 6a posició que no les va permetre classificar-se per a la final, i per tant, van acabar en 6a posició final. A la categoria veterà masculí, lluita fratricida entre les dues tripulacions cambrilenques, en la que aquest cop, Cambrils B es va imposar amb autoritat a Cambrils A en una final també força disputada. D'aquesta manera, la tripulació Cambrils B va aconseguir la 5a posició final i Cambrils A, la sisena, després d'haver aconseguit els mateixos resultat a la prova cronometrada.
Finalment, a la categoria Juvenil masculí, els cambrilencs van acabar en 4a posició, darrera de CN Flix, CR Santa Cristina i CR Badalona.

Última regata de la Lliga

La darrera cita de la Lliga Catalana de Llaguts es realitzarà el proper 19 de setembre a Colera (l'Alt Empordà) en la que amb tota probabilitat, a la categoria sènior femení, la tripulació Cambrils A es proclamarà campiona. Cambrils B, per la seva banda, lluitarà per mantenir la 4a posició final.
A la categoria Sènior masculí, els cambrilencs lluitaran per mantenir la 6a posició final i no descarten donar la sorpresa per poder aconseguir la 5a posició. A la categoria veterà femení, després del resultat de Cambrils, ho tenen difícil per poder lluitar per la 3a posició final. A la categoria veterà masculí, la tripulació Cambrils A té assegurada la 5a posició final i la Cambrils B haurà de lluitar per mantenir la 6a. Finalment, a la categoria juvenil masculí, la prova de Colera servirà per a preparar el Campionat de Catalunya que se celebrarà a finals de mes de Deltebre.

Aspecte de la platja de la Riera, el passat diumenge al matí

Comenta aquest article