Informació general

5.554 alumnes inicien el nou curs escolar a Cambrils, un 4,42% més que l'any passat

Per Berta Ruiz

Entrada dels alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, aquest matí, al pati de l'edifici de La Salle

Aquest matí, els alumnes cambrilencs han tornat a les aules després del període estiuenc de vacances. Enguany, el curs 2010-2011 s'inicia a Cambrils amb un total de 5.554 alumnes, 235 alumnes més que el curs passat, xifra suposa un increment del 4,42%. Aquestes dades de creixement segueixen la línia d'altres anys, amb un progressiu augment de l'alumnat a les aules cambrilenques. De fet, si es prenen com a referència les dades d'escolarització del curs 2003-04 fins a l'actualitat, s'ha produït un increment total del 50,39%, ja que al setembre de 2003, hi havia 3.693 alumnes. En aquest mateix període també s'ha produït un increment del 55,31% en les llars d'infants; un 46,11% en Educació Infantil i un 95,70% en Educació Secundària. Totes aquestes dades es van fer públiques ahir en una roda de premsa a càrrec del regidor d'Educació –Salvador Matas– i el tècnic d'Educació, Joan Roig.

Pel que fa les diferents etapes educatives d'aquest nou curs 2010-2011, aquestes es desglossen de la següent manera: 515 alumnes a llar d'infants; 1.149 alumnes a Educació Infantil (amb un increment respecte el curs passat d'un 7,91%); 1.928 alumnes a Educació Primària (amb un increment respecte el curs passat de 6,64%); 1.186 alumnes a Educació Secundària (amb una davallada d'un 3,26% respecte el curs passat); 295 alumnes a Batxillerat (amb un increment del 17,06% respecte el curs passat) i 481 alumnes a Cicles Formatius (amb una davallada d'un 2,24% respecte el curs passat).

Obres de millora a diferents centres educatius

El regidor d'Educació —Salvador Matas– va repassar ahir les diferents obres i millores que s'han fet aquest estiu als diferents centres educatius públics cambrilencs. Així doncs, l'Escola La Bòbila ha ampliat les seves instal·lacions provisionals amb un altre mòdul prefabricat, ampliant la seva oferta educativa un curs més en relació al curs anterior. D'altra banda, gràcies als fons FEIL i els Plans d'Ocupació extraordinaris s'han realitzat diferents actuacions de millora a les instal·lacions de les diferents escoles. Per altra banda, Matas també va apuntar que de cara al gener de 2011 es podria posar en marxa el nou Centre de Formació ubicat a l'avinguda de l'Horta de Santa Maria.

El Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) segueix donant els seus fruits

El Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) presenta enguany més projectes i dóna continuïtat als que s'han vingut realitzant aquests darrers anys. Així doncs, seguirà en marxa l'Escola de Pares i Mares de Cambrils, el programa Eines de Convivència que treballarà en el foment de l'escola inclusiva; el Consell d'Infants que aquest curs treballarà en l'àmbit de la cultura i les festes; l'Itinerari Memòria de la Pau i el programa d'hàbits alimentaris saludables.

Programes i activitats educatives consolidades

Aquest nou curs se seguiran oferint tot un seguit de programes i activitats educatives ja consolidades que s'adrecen a un número d'alumnes molt elevat com: el programa d'aplicació de tècniques de reflexoteràpia als centres educatius per alumnes d'entre 6 i 12 anys; el programa d'educació per a la mobilitat segura (desenvolupat per agents de la Policia Local de Cambrils) i que arriba a 1.580 alumnes d’Educació Infantil i Primària i 556 de Secundària; l'Encambrila’t en el qual hi han participat
2.905 alumnes; el Programa de Creativitat i Expressió als centres educatius; el Taller de sensibilització animal; els Premis literaris Miquel Marti i Pol de poesia i Manuel Vázquez Montalbán de prosa o el taller de català, reforç i lleure per a alumnes nouvinguts, entre d'altres propostes educatives com les activitats musicals a l'Escola Municipal de Música o el Consell Escolar Municipal.

A banda, tal com va explicar Matas, des del departament d'Educació també existeix un programa de suport a l'escolarització, que exerceix tasques de vigilància del compliment de l'escolaritat obligatòria de tots els joves i infants en edat d'escolarització del municipi. El curs passat es van tractar un total de 237 casos, la meitat dels quals es resolen de manera positiva.

Comenta aquest article