Cultura

El festival Mangrana 2010 es tanca amb les actuacions de Txala i de Lisboa Central Cafè

Per Josep Maria Ferrando

El grup català de percussió Txala va actuar el passat divendres al Parc del Pescador

El passat divendres a la nit, el Parc del Pescador va viure un nou concert del Mangrana 2010, amb l'original música del grup català de percussió Txala, format per vuit músics. El nom del grup és l'apòcope d'un nom d'origen basc que dóna nom als instruments protagonistes dels concerts del grup, les txalapartes. En concret, el grup fa servir a les seves actuacions quatre txalapartes, una de roure, la més utilitzada pel grup, una feta de fusta tropical, una de ferro i una de pedra. En síntesi, l'instrument el formen una plataforma on s'hi posen els llistons dels diferents materials, i es fa la percussió amb peces més petites de fusta.

La música de Txala fusiona música basca i catalana d'arrel tradicional i popular, creant un espectacle sonor i visual que va entusiasmar al nombrós públic que va assistir al concert.

Lisboa Central Cafè tanca el festival d'enguany

D'altra banda, ahir diumenge al migdia al pati de l'ermita es va tancar el cartell del Mangrana 2010 amb la darrera actuació. Aquesta va anar a càrrec del grup Lisboa Central Cafè que va amenitzar el vermut popular amb tot un seguit de músiques de vermut del centre d'Europa. Lisboa Central Cafè va oferir un variat repertori de música popular instrumental, tot recreant l'ambient d'un cafè colonial de principis del segle XX.

Comenta aquest article