Cultura

Diferents espais de Cambrils acolliran el I Festival Instal·laccions de noves tendències artístiques

Per Raquel Samaniego

El regidor de Cultura, Joan Recasens; el d'Educació, Salvador Matas, l'alcalde, Robert Benaiges, i els artistes Jordina Ros i Pere Estadella, van presentar divendres passat el nou festival

El cap de setmana després de la Festa Major, els dies 17, 18 i 19 de setembre, Cambrils encara no s'atura. Arriba, per primera vegada, 'Instal·laccions', el primer festival de noves tendències artístiques, impulsat pels cambrilencs Jordina Ros i Pere Estadella i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils. Es tracta d'un espectacle de cultura i art que serà molt participatiu i que, a banda, permetrà conèixer de primera mà tot el procés creatiu. És un festival pioner al nostre territori, i els artistes convidats provenen d'importants companyies de Catalunya.

Diferents espais arreu de Cambrils

Hi hauran diferents espectacles i diferents instal·lacions tant a la vila com al port. La presentació oficial es farà a la plaça d'Espanya el divendres 17 de setembre a les 20h. Poc després, a les 22h, serà el cambrilenc David Callau l'encarregat de fer el primer espectacle a les Escales Reials, 'Abordo', amb un ambient molt mariner. El dia següent, el dia 18, s'iniciarà l'espai 'Performance', on es realitzaran dos espectacles, que comptaran amb l'ajuda inestimable del públic. El primer, 'Manual of Elegance and Efficiency and Everywhere', a càrrec de Maria Cosmes, farà dos passis; a les 12h i a les 18h, ambdós a la plaça de l'Església de Sant Pere. Al mateix lloc, però a les 13h i a les 17.30h, arribarà el segon, 'Delicte de Silenci', a càrrec de Carlos Pina.

L'espai Taller es trobarà al Parc del Pescador, amb 'El Pes de la Vida', que anirà a càrrec de les artistes locals Nuri Mariné i Bali Cejas. Es tracta d'un taller familiar en el que s'aprendrà de primera mà que és una instal·lació i se'n farà una entre tots. Per aquesta activitat les places són limitades a 30, i s'ha de reservar prèviament als telèfons 609257749 o 610026077. Ja per últim, el darrer espai serà el de Nous Formats. L'espectacle es celebrarà al passeig d'Albert, el dissabte a les 19.30h, a càrrec de Roger Bernat, de Barcelona, que farà un espectacle interactiu basat en el públic. Per posar punt i final al festival, es farà una cloenda al mateix passeig, a les 22h, a càrrec de l'artista xilè Santa Salas.

Espai Nous Creadors

Aquestes seran les instal·lacions permanents i que tothom podrà visitar qualsevol dels tres dies de festival. A la plaça d'Espanya s'instal·larà 'mARTs', de Cèlia Navarro i d'altres alumnes de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus. D'altra banda, a la Torre del Port, serà Mireia Sopesens, alumna de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, qui exposarà la video instal·lació 'Ego'. Per últim, també es passarà el videoart 'Jugant amb Vaccaro', a càrrec de Ditada.

Comenta aquest article