Informació general

L'oli d'oliva de la Cooperativa Agrícola de Cambrils guanya tres premis internacionals per la seva qualitat

Per Raquel Samaniego

Producció de l'oli a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils

L'oli d'oliva de la Cooperativa de Cambrils continua sumant èxits. En aquesta ocasió, durant l'estiu, la Cooperativa s'emporta cap a casa tres guardons distingint la qualitat d'un dels seus millors olis, el Mestral, produït a casa nostra. En primer lloc, el passat 2 d'agost, va rebre el guardó Medalla d'Or al primer concurs internacional d'oli d'oliva a la mediterrània 'Terra Olivo', celebrat a Jerusalem, i en el que van participar 189 olis procedents de 14 països diferents com poden ser Argentina, Grècia, Itàlia, Israel o d'altres d'Espanya. El tast el van realitzar 24 professionals de diferents nacionalitats entre els dies 23 i 29 de juliol a l'esmentada capital israeliana, que van analitzar la qualitat de tots els olis.

Aquest, però, no va ser l'únic, ja que s'ha de sumar la Medalla de Plata a la qualitat al concurs 'Extra Virgin Olive Oil Competition', a Los Angeles, Estats Units, on participaven més de 500 olis de 22 nacionalitats diferents. Per últim, també es van emportar la Medalla de Bronze al concurs 'Produits des Cultures d'Exception', a París, França.

"És un reconeixement al treball dels pagesos i dels nostres treballadors"

Des de la institució cambrilenca la valoració és molt positiva, ja que els premis "són un incentiu per a tot l'equip de persones que treballen per aconseguir aquest oli de qualitat. En primer lloc, els pagesos, que fan que l'oliva sigui de molta qualitat. Aquests premis els animen a continuar cultivant i a continuar fent bones olives". Seguit dels productors, volen agrair també la constància de les persones que treballen a la Cooperativa, que en conjunt, també fan possible que el resultat final sigui aquest oli de qualitat. I a més, segons afirmen, aquests reconeixements públics a nivell mundial fan que l'oli de Cambrils es doni a conèixer als mercats internacionals, "un fet que sense els concursos seria pràcticament impossible".

Des de la Cooperativa asseguren que la campanya 2009-2010 ha estat "excel·lent en quant a quantitat i qualitat", ja que segons el panell de cata oficial aquesta és la nota de l’oli extra verge Mestral.  “Perfil de fruitat intens d’oliva amb una sensació que recorda les fruites madures. Es perceben notes de poma, plàtan madur i ametlla, apareixen notes de fulla verda i aromes secundaris de fonoll i nous verdes. En boca dolç i ametllat, lleugerament amarg i picant. Molt equilibrat", conclouen.

Grego Martín, membre de la Junta Rectora de la Cooperativa, al centre de la imatge, recollint la medalla de bronze al Concurs de París, el lliurament es va fer al Parc Expo de Versalles

Comenta aquest article