Cultura

L'exposició fotogràfica "Monuments del territori" presenta alguns dels béns patrimonials més importants de les comarques tarragonines

Per Berta Ruiz

Joan Recasens i Gerard Martí en la inauguració de l'exposició fotogràfica d'ahir al vespre al Molí de les Tres Eres

El Museu del Molí de les Tres Eres acull des d'ahir al vespre l'exposició fotogràfica itinerant "Monuments del territori", una iniciativa dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya a Tarragona.

Aquesta mostra, del fotògraf reusenc Anton Briansó, recull setze fotografies d'alguns dels monuments i béns patrimonials més importants i més emblemàtics de les diferents comarques tarragonines. A les imatges s'hi poden trobar espais com el Pont de les Caixes de Constantí, l'església de Santa Maria del Miracle de Tarragona –situada en el mateix amfiteatre tarragoní–, la Castlania de Cambrils, el Castell de Vallmoll, el Castell d'Escornalbou, el Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant, la Casa Navàs de Reus i l'església de Vistabella de la Secuita. Tots aquests espais, tal com va comentar durant la inauguració d'ahir el director del Museu d'Història de Cambrils –Gerard Martí–, han rebut, en els darrers anys, el suport del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació per tal de preservar el llegat historicoartític que representen. En aquesta mostra fotogràfica, segons va explicar Martí, es plasmen més de 2.000 anys d'història, passant des de l'aqüeducte romà del Pont de les Caixes, l'església del Miracle d'origen paleocristià, la Castlania de Cambrils que correspon al segle XIV, el castell medieval de Vallmoll o l'església de Vistabella, que va ser construïda al segle XX.

L'exposició arriba a Cambrils després de passar aquest estiu per la comarca de la Conca de Barberà. Aquesta es podrà visitar al Molí de les Tres Eres fins el proper 31 d'octubre.

Comenta aquest article