Cultura

Laura Bernis, una jove escriptora d'èxit que estiueja a Cambrils

Per Cristina Sierra

Laura Bernis mostra els seus dos llibres publicats
Laura Bernis mostra els seus dos llibres publicats | Lluís Rovira i Barenys

Moltes vegades, quan ets petit, a l'escola et fan llegir llibres que no t'acaben d'agradar. Aquest fet va incitar a la lleidatana Laura Bernis, de 16 anys, a començar  a escriure un llibre, el que a ella li hagués agradat llegir, quan només en tenia 12.  No només el va redactar sinó que també hi va fer les il.lustracions de la portada i les pàgines interiors.


Quatre anys més tard, Bernis s'ha consolidat com una de les futures promeses de la narrativa catalana amb la publicació dels seus dos llibres dirigits als nens d'entre 8 i 12 anys. 'Les històries de Labepra' i 'Les històries de Labepra i l'espasa negra' han estat un èxit a Lleida però també ha tingut repercussió a tot el territori català.

Seguidora dels llibres de l'Stephanie Meyer i de la trilogia de 'La Guerra de les Bruixes', de la Maite Carranza, la Laura afirma que el fet de dibuixar els personatges i totes les il.lustracions dels llibres és una via més per deixar als nens fer volar la seva imaginació i alguna escola ja li ha dit que volen preparar una obra de teatre basant-se en el llibre.

Tercer llibre a la vista

Va ser a Cambrils, on hi estiueja des que era ben petita, on la Laura va decidir fa dos anys ensenyar-li el llibre a la propietària de la llibreria Bellart,  on hi anava a comprar molt. Aquesta va animar-la a presentar el projecte a una editorial i finalment va ser l'editorial Arola qui va apostar pel llibre inspirat en la màgia i la fantasia de l'edat mitjana.

'Les històries de Labepra' va tenir tant d'èxit entre els nens que Bernis va començar a anar a les escoles de Lleida a fer xerrades i a parlar del llibre amb els nens. Precisament van ser ells els que li van demanar una continuació del llibre. Dit i fet, entre l'estiu i el Nadal de l'any passat, Bernis el va escriure i dibuixar i el va presentar a l'abril d'enguany.  Algunes escoles de Lleida, vist l'entusiasme dels nens, han establert els llibres de Bernis com a lectura obligada. Des d'aleshores, la Laura s'ha rumiat molt si escriure un tercer llibre o no, però han estat aquests dies d'agost a Cambrils on s'ha decidit i ja ha començat a escriure el projecte, que podria anar cap a una línia més juvenil.

Per tal de tenir contacte amb els joves lectors, la Laura té una pàgina web -www.labepra.com- i un mail info@labepra.com. En el seu web, que Bernis actualitza constantment, s'hi poden trobar articles i vídeos que parlen d'ella i dels seus llibres, així com la seva biografia. 

Comenta aquest article