Societat

La cambrilenca Nathalie Bretoneche prepara el seu segon disc a Suècia

Per Cristina Sierra

Nathalie Bretoneche en una imatge promocional a Miami

Després de dos anys, la cantant Nathalie Bretoneche ha tornat a Cambrils en una visita per veure als seus amics i per buscar inspiració pel seu nou disc, que el gravarà a Suècia durant els propers mesos. El primer, ‘Livin’ the life’, ha estat un èxit a Miami –EEUU-, on la cambrilenca es va decidir traslladar fa set anys per obrir-se un lloc en aquest món complicat de la música.

“Jo sempre he pensat que a cadascú li arriba el que es mereix en algun moment i en el meu cas he hagut de treballar molt per poder arribar a on estic ara”, afirma la cantant. A Miami, la Nathalie ha tingut l’oportunitat d’actuar a tots els pubs de la ciutat i fins i tot, actuar a Nova York amb un dels músics de la cantant Alicia Keys, qui ha inspirat a la Nathalie durant la seva trajectòria musical.

“Han estat uns anys molt importants, ja que he aconseguit treure el meu disc però també he tingut moments durs, ja que he estat a punt de firmar contractes amb les discogràfiques però havia d’anar amb molt de compte amb les condicions que em posaven”, explica. A més, a Miami la cambrilenca va fer la presentació del disc just fa un any i es pot comprar en versió digital a l’Itunes.

Ara, es troba immersa en la gravació del que serà el seu segon disc i compta amb l’ajuda d’uns productors suecs que la van anar a buscar a Miami. La Nathalie es troba molt il.lusionada, ja que Suècia és el tercer país més important en la indústria musical, per darrere d’Estats Units i Anglaterra i ho veu com una gran oportunitat per potenciar la seva carrera. Amb més de 200 cançons escrites per ella, algunes només en 30 minuts, i amb l’experiència d’haver produït el seu primer disc, la cambrilenca es prepara per renovar el seu estil musical i experimentar amb el rock, sense deixar de costat al seu gran estil, el r’n’b –rhythm and blues-.

Bretoneche podria actuar l'any vinent al Cambrirock

Durant la seva estada de 15 dies a Cambrils, la Nathalie s’ha retrobat amb els seus amics i amb el seu piano. “Tornar a casa ha sigut com una inspiració i una injecció d’energia i quan em vaig posar davant del piano i el vaig començar a tocar de seguida em va venir una cançó al cap. És com màgic”.

Tot i que encara no es pot confirmar el dia, Bretoneche explica que vol fer algun concert a Cambrils per presentar les seves cançons, sobretot davant dels seus amics, que “han estat els que m’han seguit des que era ben petita i em fa il.lusió que em vegin actuar”, però no seria fins l’any vinent, probablement, al Cambrirock.

Durant aquests set anys, la Nathalie ha comptat amb l’ajuda dels seus pares i les seves germanes. Per una part, l’Adeline li ha fet de manager i d’estilista, mentre que la Sophie, ha portat les coreografies dels videoclips i les actuacions en directe. Tots els vídeos es poden seguir al seu web,-www.nathaliebretoneche.com- i també pel Facebook, on pot tenir un contacte personal amb amics i fans, alguns inclòs d’Itàlia, on hi té un club de fans.

Comenta aquest article