Informació general

La Generalitat crearà una comissió de seguiment a nivell nacional per afrontar la venda ambulant il·legal

Per Redacció

Un moment de la reunió celebrada ahir a Barcelona

La Generalitat oferirà més col·laboració policial per combatre la venda ambulant il·legal al Vendrell i Calafell i crearà una comissió de seguiment per afrontar aquest tema a nivell nacional. Aquests són els acords a que va arribar el conseller Joan Saura, ahir, a la reunió sobre el "top-manta" que va mantenir amb representants de diferents ajuntaments (El Vendrell, Calafell, Premià de Mar i Barcelona), representants policials i del sector comercial. Fruit d'aquests acords, els alcaldes de Calafell i El Vendrell es van comprometre a revocar els acords que havien establert amb els venedors ambulants il·legals, abans del proper 1 de setembre. Aquests ajuntaments havien autoritzat uns espais concrets per a que els "top manta" poguessin fer la venda de la seva mercaderia.
D'altra banda, la Confederació de Comerç de Catalunya, per la seva part, es va comprometre a retirar les accions legals empreses contra els dos municipis que havien autoritzat la venda il·legal.

Comissió de seguiment

El conseller Saura s'ha compromès a crear una comissió de seguiment sobre el "top manta" que estarà integrada per la Generalitat de Catalunya, la Delegació del Govern a Catalunya i representants del món municipal i del comerç. El grup que es formi analitzarà el problema a tot Catalunya i estudiarà noves mesures per frenar aquest problema.
Joan Saura va anunciar el reforç policial tot recordant que la competència de regulació i control de la venda ambulant és dels ajuntaments i les policies locals, mentre que els Mossos d'Esquadra s'ocupen de perseguir els delictes contra la propietat industrial (falsificacions) i contra la propietat intel·lectual (còpies il·legals de Cds i Dvd's). Saura també va aprofitar per fer una crida a la ciutadania per a que no compri als "top manta" perquè "comprar als top manta no és una acció de caritat sinó un mecanisme per perpetuar les seves condicions d'esclavitud, perquè darrere hi ha màfies que produeixen productes il·legals i cometen molts altres fraus i perquè comporta la destrucció de molts llocs de treball a Catalunya".

Comenta aquest article