Informació general

El PP demana a l'equip de govern que no augmenti a la població el preu de l'aigua i d'altres serveis públics

Per Raquel Samaniego

David Chatelain, membre de la secció local del PP; Francesc Garriga, regidor del PP; i Andrea Montemezzani, president de les Noves Generacions del PP, ahir durant la roda de premsa

El grup municipal del Partit Popular va demanar ahir públicament a l'equip de govern que no augmenti a la ciutadania el preu del rebut de l'aigua. Aquesta petició la van donar a conèixer en roda de premsa perquè els regidors del PP asseguren que ja l'han demanada anteriorment per altres vies, com pot ser a través de les comissions informatives entre govern i oposició, però que "sempre" han fet cas omís a la seva demanda. El regidor popular, Francesc Garriga, apuntava que el govern "encara és a temps de congelar o baixar els preus del servei de l'aigua", ara que ja s'ha pujat el 0,8% del preu de la recollida de residus i neteja viària. Una de les propostes que feia el PP per fer front a la possible pujada del cost del servei és que els membres del consell d'administració de Secomsa "es baixin els seus sous".

Segons indicava Garriga, l'1 de febrer d'enguany, un informe de la tècnica de Medi Ambient establia un augment del 0,8% en el preu de la neteja viària i recollida de residus per aquest mateix 2010, una tarifa acceptada també pel Consell Comarcal, que és qui gestiona el servei. Ara, i abans de que es produeixi un nou increment, el PP demana que el rebut de l'aigua no pateixi també una pujada davant la difícil situació econòmica que pateixen molts ciutadans.

"Els serveis s'han privatitzat sempre a càrrec de governs socialistes"

Els populars van incidir en què tradicionalment, la privatització dels serveis públics ha estat "sempre una pràctica dels governs socialistes. Aquest és un fet molt curiós, perquè hauríem de preguntar a qui beneficia, perquè de ben segur que a la població no". Dos dels elements que van manifestar com a essencials per a la privatització del serveis, segons Garriga, eren "la millora del servei, la qualitat i en els preus, elements que no s'han complert per a la majoria de la població de Cambrils". Segons va apuntar, "per alguns sí que potser els és beneficiós perquè reben un sou més per part de Secomsa".

El PP afirma que no hi ha hagut "cap millora" des de que es va posar en marxa Secomsa Aigües, un servei que té "un palauet molt modern com a seu i finançat a càrrec de l'Ajuntament", però que no entenen com es pot fer una gestió "compartida entre el mateix consistori, el Consell Comarcal i una empresa privada". A més, Garriga deia que han pogut constatar amb particulars, empresaris i associacions que "estan absolutament descontents de com es produeix el servei avui en dia".

Encariment de la quota i retard en reparació d'avaries

D'altra banda, el Partit Popular també va criticar que s'ha produït un encariment en la quota de reconnexió, un retard en la reparació d'avaries, un retard en el restabliment de l'aigua quan hi ha fuites públiques o un mal servei de reconnexió, doncs a la seu "només treballen pels matins". "Definitivament —deien— no s'ha produït cap millora en la qualitat ni amb el preu amb la gestió de Secomsa. Per tot l'exposat, el Partit Popular "sempre" votarà en contra d'una pujada de preus dels serveis públics, ja que afecten a tots els residents i a tots aquells que tinguin també segona residència al nostre municipi. Per últim, el grup municipal va apuntar que el partit demanarà al Parlament que "es rebaixi l'import del cànon, imposat per l'Agència Catalana de l'Aigua". 

Comenta aquest article