Societat

El Bus del Servei Català del Trànsit s'instal·la a Cambrils per conscienciar sobre la reducció de l'accidentalitat

Per Redacció

Els nens i nenes van dibuixar sobre el paper el que fan una vegada pugen al cotxe

Nombroses famílies, i sobretot nens i nenes, han après aquest cap de setmana una mica més sobre conducció responsable gràcies al bus itinerant que durant divendres i dissabte es va instal·lar a la plaça d'Aragó, i que tenia com objectiu conscienciar sobre la contribució en la reducció de l’accidentalitat a la carretera. Aquesta campanya, impulsada pel Servei Català de Trànsit (SCT) mostra durant aquest estiu, per diferents pobles i ciutats de Catalunya, l’evolució dels comportaments i les actituds en la darrera dècada respecte a la seguretat viària i els accidents de trànsit. La campanya porta per eslògan “A Catalunya reduïm accidents cada dia. Tu ho fas possible” i fa referència al decrement de la sinistralitat del 62,3% assolit des de l’any 2000, amb la qual cosa s'ha superat l’objectiu fixat per la Unió Europea de reduir a la meitat els morts per accident de cara al 2010.

Aquesta campanya té com a objectiu incitar a la reflexió sobre el canvi cultural produït entre la ciutadania en matèria de seguretat viària. A la part exterior del bus es donava informació sobre la campanya i els més petits de casa podien fer un dibuix sobre què fan una vegada pugen al cotxe, com per exemple, seure's a la cadireta especial o posar-se el cinturó de seguretat. Ja a l'interior del tràiler, que tenia uns 70 metres quadrats, hi havia un circuit estructurat amb espais diferenciats per a totes les activitats de la campanya.

Les activitats a l'interior

Concretament, les famílies podien trobar gràfics sobre l’evolució de la sinistralitat a la xarxa viària catalana des de l’any 2000 en relació amb els factors principals de l’accidentalitat com són la velocitat, l’alcohol i els sistemes de seguretat passiva. També una exposició fotogràfica sobre el canvi actitudinal en relació amb el trànsit d’aquesta darrera dècada; un joc mecànic de preguntes i respostes sobre seguretat viària; jocs interactius sobre seguretat viària; i la projecció d’un vídeo documental amb el testimoniatge de diverses persones anònimes –accidentats, familiars d’accidentats, policies, professionals del transport, joves, gent gran, etc.– que reflexionen sobre la seguretat viària i l’accidentalitat.

A més, l’espai exterior del tràiler estava condicionat perquè els més menuts que visitessin l’exposició puguessin fer activitats de psicomotricitat relacionades amb la seguretat viària. Per últim, també es va habilitar un espai on es pudien escriure missatges vinculats a la seguretat viària.

A l'interior del tràiler hi havien nombroses activitats dirigides als més petits de casa

Comenta aquest article