Informació general

La Policia Local destrueix uns 3.000 objectes procedents a la venda il·legal i reconeix que "estan desbordats"

Per Berta Ruiz

El material requisat es va mostrar públicament el passat divendres abans de la seva destrucció

El passat divendres al matí, la Policia Local de Cambrils va procedir a la destrucció d'un total de 2.848 objectes procedents de la venda ambulant il·legal incautats entre el 13 de juny i el 16 d'agost. La destrucció del material va fer-se a les portes dels magatzems policials davant d'una expectació mediàtica gairebé insòlita. De fet, en els darrers dies aquesta problemàtica està acaparant l'atenció de la gran majoria dels mitjans de comunicació.

Concretament, es van destruir un total de 2.226 objectes diversos com moneders, cinturons, ulleres de sol, bosses de mà, carteres o rellotges; 241 DVD's i 381 CD's. Sobre aquesta nova destrucció de material requisat, el sotsinspector en cap accidental de la Policia Local de Cambrils –Josep Muñoz– va comentar que, "la Policia Local de Cambrils segueix al peu del canó en la seva lluita contra la venda il·legal i el top manta a Cambrils, i per tant, donem mostra pública del que hem requisat administrativament i els objectes que destruïm". A banda, uns 1.500 objectes més han quedat pendents de resolució judicial.

Estudi sobre la venda ambulant il·legal
realitzat per la Policia Local

En els darrers dies, diferents mitjans de comunicació s'han fet ressò d'un informe elaborat des de la Policia Local de Cambrils sobre la venda ambulant il·legal al municipi. En aquest informe, elaborat al llarg del mes de juliol, s'especifica que Cambrils inverteix més de 200.000 euros cada estiu per combatre aquest fenomen i una dotzena d'agents hi destinen el 100% de la seva jornada laboral. Sobre aquest informe, Josep Muñoz va voler remarcar davant de tots els mitjans de comunicació que es tracta d'un estudi a nivell local, el qual s'ha realitzat amb la participació d'agents de paisà de la Policia Local, veïns de les zones més conflictives i fins i tot s'ha comptat amb la informació d'alguns venedors ambulants. Aquest estudi repassa exhaustivament el volum de venda i ingressos que produeix el fenomen de la venda ambulant il·legal. Josep Muñoz va detallar que un venedor ambulant de top manta pot obtenir uns ingressos bruts de poc més de 4.000 euros al mes, amb una mitjana de vendes d'uns 14 objectes al dia a un preu d'uns 10 euros cada peça venuda.

Joan Mas: "Ens trobem desbordats"

D'aquest estudi, segons va manifestar Muñoz, se'n desprèn que a Cambrils hi ha un volum de vendes molt important, fenomen el qual es pot extrapolar a la resta de municipis costaners de Catalunya i d'Espanya. Segons va dir, "
la venda il·legal s'està multiplicant a tot el país i en aquests moments la lluita principal contra aquesta activitat l'estan portant els ajuntaments i les policies locals. És un fenomen que està desbordant a les pròpies policies locals i als ajuntaments. Les administracions que tenen més efectius i més recursos haurien d'assumir molt seriosament el problema".
En aquest mateix sentit, l'alcalde accidental –Joan Mas– va declarar que, "aquest és un tema històric que s'ha anat repetint any rere any, però que cada vegada pren una envergadura molt més gran. En aquests moments, francament, ens trobem desbordats. Dediquem molts esforços, dediquem molts policies, dediquem campanyes de pedagogia, no ens en sortim i cada vegada la situació és pitjor. Aquest és un problema global, que s'ha de tractar i resoldre des d'administracions superiors, atacant les estructures organitzatives que hi ha darrere d'un simple venedor".


La zona del Cap de Sant Pere, la zona més "calenta"


Respecte a la zona del Cap de Sant Pere, un dels punts més calents de la venda il·legal a Cambrils, tal com va publicar Revista Cambrils Diari Digital el passat divendres, Josep Muñoz va reconèixer a Revista Cambrils Diari Digital que aquest és un dels espais que més preocupen. En aquesta zona, segons va explicar Muñoz, es realitza una vigilància diària i durant diverses vegades al dia amb cotxes patrulla, patrulles en bicicleta i presència estàtica a peu d'agents durant la tarda i nit.

L'expectació mediàtica a la convocatòria de destrucció de material va ser força important

Comenta aquest article