Informació general

L'hospital lleuger incorporarà les especialitats de psiquiatria, psicologia i otorinolaringologia abans d'acabar l'any

Per Lluís Rovira i Barenys

La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, a la seu de la Revista Cambrils, el passat divendres a la tarda

Cambrils disposarà de noves especialitats mèdiques a l'hospital lleuger, abans d'acabar l'any, i d'un Consultori Local a Vilafortuny, que hauria d'estar en funcionament abans de quatre anys. Així ho va assegurar la consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, a Revista Cambrils Diari Digital en motiu de la visita que va fer a la seu de la nostra publicació, el passat divendres a la tarda.

Noves especialitats a l'hospital lleuger

Abans d'acabar l'any està previst que l'hospital lleuger de Cambrils incorpori les especialitats de psiquiatria i psicologia, una unitat funcional de malalties de l'aparell locomotor, otorinolaringologia i que es completi el servei d'oftalmologia. A banda d'això, es preveu que aquesta tardor, finalment, es posi en marxa el quiròfan després que hagi patit successius ajornaments. Segons va manifestar la consellera de Salut, "ja vam dir que això és un procès continu, va creixent. D'altra banda estem treballant en la digitalització de les imatges i la innovació tecnològica en radiologia de manera compartida amb l'hospital de Reus".
L'hospital lleuger de Cambrils es va inaugurar oficialment ara fa quatre mesos. Marina Geli en fa un balanç molt positiu del seu funcionament, "ja es comencen a complir els objectius marcats per aquest hospital que és el de resoldre temes que abans havien de ser derivats a l'hospital de Reus. En el tema de les urgències, abans, de cada 100 persones ateses al centre de salut de Cambrils 5, 2 anaven derivades a Reus i ara només el 2, 16". Una altra dada significativa és que en aquests sis primers mesos de l'any s'han fet 9. 200 radiografies simples a l'hospital lleuger. D'altra banda, Marina Geli també destacava la posada en marxa, fa tres mesos, d'un mamògraf, "tant per les proves de demanades pels metges de família com pel cribatge o proves demanades pels ginecòlegs que tenim aquí a la primària".

Nou model sanitari

La posada en marxa de l'hospital lleuger ha estat una peça més del nou model sanitari que el departament de Salut ha dissenyat pel Camp de Tarragona. Aquest model sanitari, al nostre territori, es completarà amb la posada en marxa del nou hospital de Reus, que ho farà de manera progressiva a partir d'aquesta tardor, i de l'enllestiment del centre de salut de Vila-seca. A banda, ja estan operatius l'hospital del Vendrell així com els centres de Calafell, de Salou i de l'Hospitalet així com les ampliacions de l'hospital Joan XXIII de Tarragona i l'hospital de Valls.
La posada en marxa del nou hospital de Reus suposarà una gran millora. D'entrada, el nou hospital, amb els seus 83. 000 m2 de superfície construïda, triplicarà la superfície de l'actual hospital de Sant Joan. A part d'això, segons explicava Marina Geli, "hem de tenir en compte que és un hospital universitari, que disposarà d'auditori i d'aules. Per un altre costat, és un hospital de recerca, hem fet la unitat d'aguts de psiquiatria infantil dins del mateix hospital. També és l'hospital de referència en oncologia mèdica. Disposarà d'un sociosanitari molt gran així com una unitat de cures paliatives. En fi, un hospital absolutament necessari i que està al mig del Tecnopark i això dóna l'oportunitat de relligar la part hospitalària amb la part empresarial".

Futura construcció d'un Consultori Local de Vilafortuny

Pel que fa a la futura construcció d'un Consultori Local a Vilafortuny, la consellera de Salut va dir que es tractava d'una demanda de l'ajuntament, "nosaltres ja hem fet un pla funcional per arribar a una població de 10. 000 persones i estem pendents de que se'ns cedeixi el solar. Properament s'hauria de signar un conveni entre les dues parts per tal que l'ajuntament faci el consultori i nosaltres el financem com sempre". El departament de Salut valora aquesta obra en 1,7 milions d'euros. El Consultori Local de Vilafortuny disposaria de medicina general, infermeria i pediatria i, segons el pla funcional dissenyat, hi hauria 5 metges, un pediatra i quatre administratius.
Segons Marina Geli, "aquest és un projecte de la següent legislatura però que es pot tancar un acord en la fórmula, aquest any 2010 per començar a caminar el 2011".

Comenta aquest article