Societat

Vilafortuny celebra les seves festes amb l'anul·lació d'alguns actes per la pluja

Per Berta Ruiz

El pinar de davant de la platja de Vilafortuny va acollir les activitats per a la canalla

Entre els dies 12 i 15 d'agost, Vilafortuny ha viscut amb intensitat les seves festes. Unes festes que, per primera vegada, han estat organitzades per l'Associació Festes de Vilafortuny.
Enguany, les inclemències meteorològiques i l'amenaça de pluja han alterat alguns actes de l'ampli programa festiu que es va encetar el passat dijous. Precisament va ser dijous quan es va haver de suspendre el primer acte previst: la gimcana familiar. No obstant, el dijous a la tarda si es van poder celebrar dos actes més com van ser el fitness a l'aire lliure i el tast de vins. El fitness a l'aire lliure va tenir lloc al pinar situat davant de la platja de Vilafortuny i va reunir a una cinquantena de persones, mentre que el tast de vins va fer-se al centre cívic de Vilafortuny i va comptar amb la presència d'una vintena de participants. Per contra, el cinema a l'aire lliure que estava previst per a la nit del dijous es va suspendre pel mal temps.

Bicicletada popular, activitats infantils i esportives

Els actes festius van seguir el divendres al matí amb la bicicletada popular, la qual va comptar amb una quarantena de participants. Aquesta sortida va recórrer alguns carrers del barri. Després de la sortida en bicicleta, van seguir els actes al pinar de la platja de Vilafortuny amb tot un seguit d'activitats adreçades a la canalla. Aquestes van comptar amb un gran èxit de participació, ja que hi van prendre part més d'una seixantena de xiquets i xiquetes. A la tarda, en la mateixa platja de Vilafortuny i sota la pluja, es va disputar un torneig de futbol platja. La competició va comptar amb una dotzena d'equips de joves jugadors fins als 16 anys. A la zona de festes del pinar també es va disputar un torneig de petanca, el qual també va gaudir de gran expectació. Una cinquantena d'aficionats van participar-hi. Pel que fa als actes previstos per al vespre i la nit de divendres es van haver de suspendre per la pluja. Així doncs, no es va poder fer la ballada de sardanes, ni el pregó de les festes ni les havaneres.

Multitudinari sopar popular

Tot i els impediments de la pluja de divendres, el programa festiu va seguir endavant durant la jornada de dissabte. A la tarda es va organitzar un torneig d'escacs al pinar de la platja, mentre que a la nit va tenir lloc el sopar popular i l'animació musical. A més, la botifarrada popular que s'havia de fer el divendres a la nit es va traslladar a la nit de dissabte. La vetllada va comptar amb més de 500 persones.

Finalment, ahir diumenge a la tarda es va celebrar una missa a l'església de Santa Maria de Vilafortuny. L'altre acte que estava previst ahir que era el concurs gastronòmic es va haver de suspendre perquè no s'hi va apuntar prou gent.

Comenta aquest article