Informació general

Es preveu que les obres de construcció de la seu d'Aparcam comencin el mes de setembre, nou mesos després del termini previst

Per Raquel Samaniego

Aspecte del solar on es construirà la seu de l'empresa municipal Aparcam

La seu de l'empresa municipal d'Aparcam s'hauria d'haver començat a edificar a finals del passat 2009, però finalment ho farà a meitats del proper mes de setembre, nou mesos després de la data anunciada. Segons ha assegurat el regidor d'Obres Públiques de l'Ajuntament, Joan Mas, fa unes quatre setmanes ja es va signar el conveni amb l'empresa adjudicatària. Les obres, que tenen un pressupost d'1,4 milions d'euros, podrien haver començat aquest mes d'agost, ja que tots els tràmits estan llestos, però està vigent l'ordenança municipal d'obres que impedeix fer treballs de construcció durant els mesos d'estiu. Aquest és el motiu, segons Mas, de que comencin a principis de la tardor. Es preveu que la durada de les obres siguin uns 14 mesos, i s'allarguin així fins a finals de l'any 2011.  Recordem que la presentació pública del projecte es va fer el 12 de març de 2009 i que els tres grups de l'oposició ja van denunciar, el 24 de novembre del mateix any, el fet que s'hagués de demanar un préstec per a finançar l'obra.

Aparcam gestiona el servei d'aparcament públics, grua, transport públic urbà i tots els aspectes de mobilitat. Serà aquesta mateixa societat municipal qui sufragui el cost de l'edifici, que serà administratiu, i que també disposarà d'un dipòsit de vehicles. Aquesta seu s'ubicarà en un solar municipal situat a l'avinguda del Sol, a Sol Cambrils, prop de la riera de Riudoms.

Com serà l'edifici

La superfície total del solar és de 3.427,26 metres quadrats. Contempla tres unitats construïdes interrelacionades i estructurades entorn un pati interior enjardinat a mode de claustre. S'hi construirà un edifici administratiu amb una zona d'atenció al públic, una sala de telecontrol, un espai de treball administratiu amb flexibilitat per poder configurar diferents espais de treball i de reunions, espai d'arxius i lavabos. Annex a aquest edifici administratiu s'hi ubicarà un mòdul de vestidors, amb espais per a taquilles, dutxes, lavabos i accés independent. També es construirà un garatge cobert amb capacitat per unes 70 places i, compatible amb usos futurs d'aparcament per a bus i microbus. Aquest garatge també podrà ser susceptible d'una futura ampliació mitjançant la construcció d'una planta superior. Al costat d'aquest espai, hi haurà un espai de taller amb accés al garatge.

Comenta aquest article