Societat

Cambrils serà la capital enoturística de la Costa Daurada el proper mes d'octubre

Per Redacció

El Patronat de Turisme de Cambrils, en col·laboració amb la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus i l’Associació País del Vi, està treballant en l’organització d’un esdeveniment professional el proper mes d’octubre amb l’objectiu de potenciar els cellers de les Denominacions d’Origen de la Conca de Barberà, Montsant, Priorat, Tarragona i Terra Alta. El programa tindrà una vessant professional, el dilluns 4 d’octubre, que servirà de nexe d’unió entre restauradors locals i cellers, i una altra de més lúdica que es realitzarà el cap de setmana del 9 i 10 d’octubre i que tindrà l’epicentre al Parc del Pescador de Cambrils, amb la mostra de vins dels cellers de les DO, propostes gastronòmiques per poder fer els millors maridatges i diversos complements lúdics de caire familiar.

La iniciativa pretén donar a conèixer l’oferta vitivinícola de la província a residents i a turistes aprofitant la primera part del pont del Pilar, que sempre s’ha caracteritzat per l’alta afluència de visitants al municipi. Una iniciativa que permetrà, també, incrementar el contacte directe entre els cellers i els restauradors. Cambrils, com autèntica Capital Gastronòmica de la Costa Daurada, es presentarà doncs com la porta d’entrada al País del Vi per la seva ubicació geogràfica, la seva importància turística i per les seves arrels en el mar i la terra, aspectes que conformen el lligam de Cambrils amb l’interior.

Suport de la Cambra al sector vinícola

El Patronat de Turisme de Cambrils impulsa aquesta iniciativa amb l’objectiu de potenciar el municipi com a destinació de referència turística amb un alt valor afegit vinculat al món de la gastronomia. La Cambra de Comerç hi dona suport com una activitat més de la seva línia estratègica de suport implícit i explícit al sector vinícola, una activitat econòmica de primera ordre comuna a la realitat territorial de les seves cinc comarques d’influència (Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta). I l’Associació País del Vi, organisme impulsat per la mateixa Cambra i que també compta amb la participació de les Cambres de Tortosa i Valls així com les cinc DO, inicia d’aquesta manera la seva presència activa en aquells certàmens que poden servir, precisament, per ajudar a visualitzar la feina que en el camp de la difusió enoturística està realitzant l’entitat.

Comenta aquest article