Societat

Els cinc sahrauís acollits a Cambrils realitzen el seu bateig al mar amb una sortida fins el port de Salou

Per Raquel Samaniego

Els cinc nens i nenes van fer ahir el seu bateig de mar des de Cambrils fins a Salou

Els cinc nens i nenes sahrauís que estan passant les seves vacances d'estiu amb famílies acollidores a Cambrils, ahir a la tarda van fer un bateig de mar amb una sortida en vaixell des del port de Cambrils fins el port de Salou. Per algun d'ells era el seu primer viatge en barca, doncs és la primera vegada que venen a passar el seu estiu a Cambrils. Per altres, però, com que són infants que repeteixen d'altres anys amb la mateixa família, tornaven de nou a fer un passeig pel mar. Segons ha informat Ramon Canalda, membre de l'associació d'Amics del Poble Sahrauí Hammada, "s'ho van passar d'allò més bé".

A més, també van fer una visita al moll de Cambrils per veure com arribaven les barques i com es descarregava el peix. Segons Canalda, aquesta activitat els serveix per conèixer quins són els peixos que es pesquen a Cambrils i com es treballa. També, van poder veure la subhasta del peix.

La propera i última activitat conjunta prevista pels nens i nenes serà ja la festa de comiat, que se celebrarà a Reus, al centre cívic de Ponent, el proper 21 d'agost a les 18 hores. A aquesta festa assistiran la cinquantena d'infants que aquestes vacances en pau les han passat al Camp de Tarragona. Possiblement també, tot i que encara està per concretar, s'espera que els sahrauís també assisteixin al partit inaugural de temporada del Nàstic de Tarragona. Serà el dia 23 d'agost quan els nens i nenes es dirigeixin cap a l'aeroport per tornar als seus campaments al Sàhara.

Comenta aquest article